Повсеместни проверки започват в Турция, за да се контролира спазването

...
Повсеместни проверки започват в Турция, за да се контролира спазването
Коментари Харесай

Затегнат контрол на мерките срещу COVID-19 в Турция от днес

Повсеместни проверки започват в Турция, за да се контролира спазването на предписанията на властите срещу разпространението на коронавируса, съобщава турският печат.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10188
Министерството на вътрешните работи на страната е разпратило циркуляр до всички окръжни валийства, в който подробно са описани правилата, които е наложително да бъдат спазвани в периода на " контролиран социален живот " - от социална дистанция и носене на маски до мерките във всяка област на обществената и трудовата дейност.

1053 новозаразени с коронавирус в Турция, 19 души са починали

" Контрол за COVID-19 ще се извършва в цялата страна ", пише в заглавие по темата в. " Сонсьоз ".

Темата е водеща днес и за в. " Докуз сютун ". Изданието допълва, че засилените проверки за спазването на мерките, наложени от властите, започват от днес във всички 81 окръга на страната. Те ще се извършват навсякъде - таксита, пазари, средства за масов транспорт, заведения, плажове, сватбени салони, отбелязва изданието.

В. " Гюнбою " цитира предупреждението на здравния министър Фахреттин Коджа за необходимостта от спазване на мерките срещу разпространението на коронавируса.

" Ако днес живеем сякаш изобщо няма епидемия, утре ще съжаляваме. Пожелавам ви предпазливи дни ", написа министърът в Туитър.

Според изнесените снощи данни, базирани на над 50 хиляди направени теста, новозаразените с коронавирус в Турция за последното денонощие са 1053-ма, а оздравелите наброяват 2297 души. Деветнайсет заболели от COVID-19 са починали.

Милион души са заплашени заради Курбан байрам в Турция

Друга водеща тема на турския печат тази сутрин е унищожителният пожар на Галиполийския полуостров, бушувал неконтролируемо в продължение на 19 часа, предава БТА.

" 450 хектара станаха на пепел ", пише " Йени шафак " и цитира местни земеделци, които споделят, че са очаквали рекордна реколта тази година. " Галиполийска трагедия " - така озаглавява материала си по темата в. " Карар ". " Тюркие " уточнява, че изпепелените от огъня площи са предимно висока горска растителност, но са пострадали и обработваеми ниви в района.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10188  Повече от 45 000 новозаразени с ковид и над 1200 умряли за денонощие в Бразилия Повече от 45 000 новозаразени с ковид и над 1200 умряли за денонощие в Бразилия  Антъни Иванов описа какво е да си с ковид Антъни Иванов описа какво е да си с ковид  Може ли да има подправена позитивна проба за COVID-19? Може ли да има подправена позитивна проба за COVID-19?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР