Повечето хора от развитите страни са на мнение, че държавите

...
Повечето хора от развитите страни са на мнение, че държавите
Коментари Харесай

В развитите страни се одобрява начина, по който правителствата се справят с пандемията

Повечето хора от развитите страни са на мнение, че държавите им са свършили добра работа в справянето с пандемията от коронавирус. Това показва социологическо проучване на базирания във Вашингтон изследователски център " Пю ", предаде БТА, цитирайки ДПА.

От общо 14 изследвани развити страни, средно 73 на сто от респондентите казват, че собствената им страна се е справила добре в борбата с коронавируса. Едва 27 процента са на обратното мнение.

Начело в тази класация се нареждат Дания и Австралия. Общо 95 процента от запитаните датчани смятат, че страната им се е справила добре с овладяването на кризата. При Австралия този процент е 94.

Съединените щати и Великобритания са изключение от тази тенденция и в тях съответно 52 и 54 процента от запитаните смятат, че държавите им не са се справили добре.

При тези две страни има и голяма степен на политическа поляризация що се отнася до мненията на гражданите им как се справят с кризата. В САЩ 76 на сто от привържениците на републиканците казват, че правителството им действа правилно, докато едва една четвърт от поддръжниците на демократите са на това мнение.

Петдесет и пет на сто от британците с десни убеждения дават положителна оценка на действията на правителството на консерваторите на Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е в борбата срещу коронавируса, но този процент е едва 26 при хората с леви убеждения.

В Испания, която е ръководена от ляво правителство на Испанската социалистическа работническа партия, се наблюдава същото разделение, но с обратен знак. Там правителствените действия срещу коронавируса са одобрявани повече от хората с леви убеждения. Като цяло обаче 54 на сто от испанците са на мнение, че страната им е на прав път в борбата със заразата.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11817  СЗО предложи да се изследват хората, които са били в контакт със инфектирани СЗО предложи да се изследват хората, които са били в контакт със инфектирани  Американският президент даде обещание да победи COVID-19 Американският президент даде обещание да победи COVID-19  157 новозаразени и 294 излекувани от COVID-19 у нас през последното денонощие 157 новозаразени и 294 излекувани от COVID-19 у нас през последното денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР