Повече от година, откакто коронавируса превзе живота ни, учени се

...
Повече от година, откакто коронавируса превзе живота ни, учени се
Коментари Харесай

Откриха двата фактора, които правят COVID-19 най-смъртоносен и заразен

Повече от година, откакто коронавируса превзе живота ни, учени се опитват да определят тези обстоятелства, които превръщат COVID-19 в особено агресивен по отношение на смъртността и разпространението му.

Група учени от университета в Илинойс са стигнали до заключението, че два са основните фактора, които правят COVID-19 най-смъртоносен и заразен. Според тях температурата и географската ширина са взаимно свързани и играят главна роля относно броят на новозаразените и нивата на смъртност при новия коронавирус.

За основа на проучванията учените са използвали една от първоначалните хипотези за разпространението на вируса, а именно, че той е по-агресивен при ниски температури, което обяснява и вирулентността му в момента в Северното полукълбо, особено в Европа. От друга страна, припомнят изследователите, неговата сила осезаемо намалява, когато в Европа дойде лятото и температурите започнат да се повишават.

Едно от заключенията, до които достигнахме, е, че вирусът най-вероятно ще остане сезонен, както е с грипа, обясни Густаво Каетано-Анойес, който е един от участниците в изследването.

Учените са взели предвид данните в 221 държави, съдържащи нивата на разпространение на вируса, нивата на смъртност, излекуваните пациенти, активните случаи и хоспитализираните до 15 април миналата година. Очаква се изследването да бъде публикувано на страниците на научното списание " Evolutionary Bioinformatics ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19064  Въпреки пандемията, Норвегия не е записала нараснала смъртност през 2020 година Въпреки пандемията, Норвегия не е записала нараснала смъртност през 2020 година  Германия чака Европейски Съюз да утвърди имунизацията на Германия чака Европейски Съюз да утвърди имунизацията на " АстраЗенека ", само че с ограничавания  EMA: Ваксината на EMA: Ваксината на " Пфайзер " не е обвързвана със смъртни случаи
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР