Пандемията на коронавируса създава риск за оказването на грижи за

...
Пандемията на коронавируса създава риск за оказването на грижи за
Коментари Харесай

УНИЦЕФ предупреди: Пандемията може да е глобална катастрофа за децата

Пандемията на коронавируса създава риск за оказването на грижи за най-бедните деца в развиващите се страни и кризисните райони, предупреди Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ), цитиран от ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5221
" Пандемията е екзистенциална заплаха за милиони деца. Само чрез координирани действия на международно ниво можем да предотвратим превръщането на световната здравна криза в глобална катастрофа за децата ", заяви пред ДПА изпълнителният директор на УНИЦЕФ Германия Кристиан Шнайдер.

Причина за особено притеснение е опасността от разпространение на коронавируса в пренаселените бежански лагери в Гърция и Сирия.

Учени установиха: COVID-19 е като нинджа, поразява три пъти по-силно белите дробове от ТОРС

Притеснения има и за децата в страните на Сахел и в Южна Африка.

Около 40 процента от африканците нямат възможност да си мият ръцете със сапун и вода у дома - един от основните начини за спиране на разпространението на вируса.

В Азия е тревожно увеличаването на броя на заразените в Бангладеш.

" Над 850 000 рохинги живеят там в пренаселени бежанци лагери ", изтъкна Шнайдер.

УНИЦЕФ призовава правителствата, компаниите и частните дарители да направят всичко възможно, за да бъде гарантирана защитата на децата и полагането на грижи за тях.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5221  Ново подаяние за болничното заведение в Исперих Ново подаяние за болничното заведение в Исперих  Учени идентифицираха 38 антитела, обезвреждащи ковид Учени идентифицираха 38 антитела, обезвреждащи ковид  NOVINI.BG ревизира по какъв начин работят пазарите през днешния ден и има ли богоизбрани? NOVINI.BG ревизира по какъв начин работят пазарите през днешния ден и има ли богоизбрани?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР