Очаква се по-късно днес Великобритания да обяви триседмично продължаване на

...
Очаква се по-късно днес Великобритания да обяви триседмично продължаване на
Коментари Харесай

Очаква се Лондон да обяви продължаване на ограничителните мерки срещу коронавируса

Очаква се по-късно днес Великобритания да обяви триседмично продължаване на строгите ограничителни мерки срещу разпространението на новия коронавирус, след като здравният министър Мат Ханкок каза, че е твърде рано за отмяна на рестрикциите, предаде ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5594
Външният министър Доминик Рааб, който в момента замества премиера Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, възстановяващ се от COVID-19, вероятно ще потвърди продължаването на мерките, след като председателства на Даунинг стрийт заседание на главните министри по темата. " Няма да предричам какво официално решение ще бъде взето, но мисля, и всеки е наясно с мнението, което ние изразяваме, че е твърде рано да правим промяна ", каза Ханкок пред Би Би Си.

" Макар да виждаме стабилизиране на броя на новите случаи и, което е обнадеждващо - на броя на починалите за деня, тези цифри все още не са започнали да спадат, и според мен те все още са твърде високи ", отбеляза той.

Великобритания приближава пика на пандемията?

" Разбирам онези, които настояват за край на карантината или за някаква стратегия за изход, която да започне сега, но мисля, че е твърде рано ", добави Ханкок.

Здравното министерство съобщи вчера за нови 761 смъртни случая, свързани с COVID-19, с което общият им брой достигна 13 000 в страната. Според правителствени експерти заразените са стотици хиляди.

Здравни експерти критикуват закъснелия отговор на правителството на кризата, малкото тестове, които се правят, недостига на легла в интензивните отделения, на респиратори и защитно облекло и оборудване, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5594  Европа сега е в Европа сега е в " окото на бурята " на пандемията от COVID-19  Румънският парламент утвърди указа за удължение на изключителното състояние Румънският парламент утвърди указа за удължение на изключителното състояние  Коронавирус плъзна в дом за възрастни хора в Загреб Коронавирус плъзна в дом за възрастни хора в Загреб
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР