Основните симптоми на коронавирусната инфекция са температура, слабост, кашлица, задух

...
Основните симптоми на коронавирусната инфекция са температура, слабост, кашлица, задух
Коментари Харесай

Пулмолог припомни кои са основните симптоми на COVID-19

Основните симптоми на коронавирусната инфекция са температура, слабост, кашлица, задух и главобол, предава ТАСС, цитирана от БТА.

Загубата на вкус и обоняние се наблюдава при половината от пациентите, констатира главният пулмолог на Министерството на здравеопазването на Русия Сергей Авдеев.



Новата коронавирусна инфекция се причислява към острите респираторни вирусни заболявания и нейните симптоми са много сходни с тях, коментира Авдеев. Като се започне с повишаването на температурата минимум над 37, 5 градуса. Това е признак при 90 на сто от всички заболели.

На второ място се явява като най-чест симптом слабост и отпадналост, които се наблюдават при 40 процента от пациентите. При 40 процента от случаите се появява кашлица, задух при 30 процента, главобол при 20 процента, болки в гърлото 10 процента и 10 процента стомашно разстройство.

И безусловно нарушаването на вкуса и обонянието, които се проявяват при половината от болните, изтъкна пулмологът по време на консилиум по въпросите на Ковид-19 с водещи експерти от руското министерство на здравеопазването.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14471  " Галъп ": Няма предпочитание от страна на обществото за стягане на ограниченията  Столичният инспекторат с над 11 000 инспекции за противоепидемичните ограничения Столичният инспекторат с над 11 000 инспекции за противоепидемичните ограничения  Рекордно нарастване на броя на инфектираните с ковид в Полша Рекордно нарастване на броя на инфектираните с ковид в Полша
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР