Община Бургас ще закупи десет кислородни концентратора за нуждите на

...
Община Бургас ще закупи десет кислородни концентратора за нуждите на
Коментари Харесай

Десет кислородни концентратора ще закупи Община Бургас

Община Бургас ще закупи десет кислородни концентратора за нуждите на местната УМБАЛ, съобщи кметът Димитър Николов. Те ще бъдат мобилни и ще подпомогнат работата на медиците при грижата им за пациенти, болни от COVID-19.

Решението е взето по искане на ръководството на болницата за необходимостта от преносими апарати, които да бъдат ползвани спрямо потребностите в различните болнични отделения.

Апаратите се използват за терапия на пациенти с ниско ниво на кислород, която подпомага дишането им.

Кметът на Община Бургас ще внесе утре извънредна докладна записка, с която ще поиска да бъдат гласувани средства от общинския бюджет за нова медицинска апаратура, защитни облекла и предпазни средства за всички лечебни заведения в Бургас, информира БТА.

Той ще направи пълен отчет за предприетите действия и изразходваните средства до този момент от бюджета на общината и средствата от дарителската сметка.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15377  Музеите във Вашингтон затварят порти поради пандемията Музеите във Вашингтон затварят порти поради пандемията  Проф. Христова: Видяхте ли? Ген. Мутафчийски излезе прав Проф. Христова: Видяхте ли? Ген. Мутафчийски излезе прав  Синът на умрелия Любчо Лалев: Трябва да има осъдени в този случай

Синът на умрелия Любчо Лалев: Трябва да има осъдени в този случай
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР