Няма голяма разлика в мястото на страна в ЕС по

...
Няма голяма разлика в мястото на страна в ЕС по
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Има лек ръст с бавен темп

Няма голяма разлика в мястото на страна в ЕС по заболеваемост. Водещи са Испания и Португалия. Най-ниска е заболеваемостта в Гърция, България и Финландия. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ " Васил на традиционния брифинг на НОЩ.

Той каза, че заболеваемостта е в диапазона от 90 до 140 на 100 000, което отрежда 26-то място на страната ни в Европа и 6-то на Балканите. По смъртност сме на 15-то място в ЕС.

Доц. Кунчев уточни, че има промяна на ситуацията и големи разлики вътре в страната: „ Имаме 12 области в червената зона. Само четири области са в жълтата. Разликата в заболеваемостта е около 11 пъти като съотношение спрямо най-критичния и най-благоприятния район. “

Главния държавен здравен инспектор завърши: „ Има лек ръст с бавен темп. Той е налице както при заболеваемостта, така и при смъртността. “

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19607  Вучич е горделив от постигнатите резултати във имунизацията в Сърбия Вучич е горделив от постигнатите резултати във имунизацията в Сърбия  СЗО: Новите варианти на ковид няма да провокират пандемия СЗО: Новите варианти на ковид няма да провокират пандемия  НА ЖИВО: Има ли утежняване на обстановката с COVID-19? НА ЖИВО: Има ли утежняване на обстановката с COVID-19?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР