Новата бронирана лимузина на американския президент Доналд Тръмп направи дебюта

...
Новата бронирана лимузина на американския президент Доналд Тръмп направи дебюта
Коментари Харесай

Такава кола французите не бяха виждали! "Звяра" на Тръмп покори Париж при първия си дебют в Европа

Новата бронирана лимузина на американския президент Доналд Тръмп направи дебюта си зад граница при визитата на държавния глава в Париж, предадоха агенциите.
Изготвената от „ Дженерал мотърс “ кола марка „ Кадилак “, с прякор „ Звяра “, се появи за първи път пред публика на 24 септември, когато тя разкарваше Тръмп из Ню Йорк преди срещите му в рамките на заседанието на Общото събрание на ООН.
Усъвършенстваната версия на президентската лимузина заменя стария модел, който е от януари 2009 г. Новият „ Звяр “ има 1250мм броня и врати, дебели 200 мм, които тежат колкото вратата на пътнически самолет. Компонентите му включват титан, металокерамика и бронирана плоча под пода. Поради това „ Звяра “ тежи около 9000 кг. Колата има „ рън флат “ гуми, които са издръжливи на спукване, и камера за нощно виждане. От предницата ѝ може да се изстрелват гранати със сълзотворен газ. Двигателят е дизелов, тъй като това гориво е по-трудно възпламенимо. Има и други мерки за сигурност като запас от кислород, сателитен телефон и куфарче с кодовете за задействане на ядрените оръжия на САЩ. Шофьорът има пушка помпа, а според източници от тайните служби лимузината разполага и с гранатомети.

Останалите характеристики на лимузината на Тръмп и инфографика на автомобила вижте в auto.blitz.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР