На излизане от гаража го задържахме. Цяла нощ в гаража

...
На излизане от гаража го задържахме. Цяла нощ в гаража
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ! Ясен е тарторът на бандата, въоръжила се като за световна война!

На излизане от гаража го задържахме. Цяла нощ в гаража оперативни полицаи правиха претърсвания и извивания. В сутрешните часове завърши всичко. Това разкри прокурор Евгения Станкова по време на извънредни брифинг на ГДБОП във връзка с огромното количество боеприпаси, което намериха в няколко бандитски бърлоги.


" Лицето, собственик на склада, е задържан. Той е същият, който преди време бе изловен с 50 „ Узи “. Голям обем от оръжия и взрив. А това създава опасност за хората и населението, ако същият не бе намерен и иззет ", каза още Станкова.

Първи подробности от прокуратурата за мащабната акция на ГБОП с открити много оръжия и боеприпаси

" Всичко започна от оперативна информация, която получихме от септември 2017 престъпна група, която се занимава с придобиване, съхранени и продажба на оръжия.

Общо девет адрес бяха претърсени. Седем лица за задържани. Това стана по врем на самата сделка, която бе вчера. В тях намерихме 17 автомата Калашник, 15 пистолета и 12 цеви ", поясни още прокурор Станкова.


По информация на БЛИЦ въпросният тартор, задържан преди време с 50 „ Узи “, се казва Йордан Йорданов.

" За нас е чудно как тези оръжия са излезли от завод " Арсенал ". Ние имаме категорични доказателства, че именно от там аз излезли повече боеприпаси ", каза пък Ивайло Спиридонов.

" Ще възложим проверка на целия завод „ Арсенал” в Казанлък. Продължаваме да работим как е изнасяно оръжието от завода „ Арсенал”-Казанлък. Имало е вътрешен начин. Оръжието категорично е излязло по нелегален начин от завода ", заяви Гешев.

По думите му източникът на проблема е изнасянето.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР