Московското кметство прецени днес, че мерките за изолация не се

...
Московското кметство прецени днес, че мерките за изолация не се
Коментари Харесай

Мерките за изолация не се спазват достатъчно в Москва

Московското кметство прецени днес, че мерките за изолация не се спазват достатъчно в руската столица - основното огнище на заболяването COVID-19 в страната - докато новите случаи на зараза с коронавируса, който го причинява, бележат рекорден ръст, съобщава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5647
" За нещастие положението не се подобрява - нашите сънародници ходят по улиците, разхождат се, отиват да спортуват, отиват в парковете, правят си барбекюта, коментира пред телевизия " Россия 24 " Евгени Дачников от градската управа.

Путин с укази срещу COVID-19

По думите му, откакто през уикенда 11-12 април са въведени засилени ограничения и са затворени всички предприятия и учреждения освен най-необходимите, са съставени 12 000 протокола за нарушение на правилата и са наложени глоби за общо 50 милиона рубли (близо 625 000 евро).

В началото на седмицата времето бе пролетно и Дачников изрази надежда студът и дъждовете, очаквани през идните дни, да убедят съгражданите му да си седят вкъщи. 12-милионният мегаполис въведе строга пропускателна система, за да следи спазването на самоизолацията до 1 май, но образувалите се опашки в метрото бяха несъвместими с правилата за социално дистанциране и пропуските бяха отменени до въвеждането на автоматизирани устройства за проверка на картите.

Разпространението на вируса в Русия е далеч от нивата в някои държави от Източна Европа, но страната и най-вече Москва се тревожи от напредването на епидемията, тъй като вече няколко дни се регистрира рекорден брой нови заразени. Към днешна дата болните в Русия са общо 27 938, починалите - 232.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5647  Заразената с ковид депутатка от ГЕРБ чествала рожден ден в изолираност Заразената с ковид депутатка от ГЕРБ чествала рожден ден в изолираност  Ето какви пари планува страната за създателите на свободна процедура Ето какви пари планува страната за създателите на свободна процедура  Сидеров: Борисов да ремонтира тоалетната на ареста, може да му потрябва

Сидеров: Борисов да ремонтира тоалетната на ареста, може да му потрябва
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР