Имуномодулаторът тоцилизумаб доказа ефикасността си да предотврати възпалителната буря при

...
Имуномодулаторът тоцилизумаб доказа ефикасността си да предотврати възпалителната буря при
Коментари Харесай

Френски учени разкриха кое лекарство помага на пациенти с COVID-19 в тежко състояние

Имуномодулаторът тоцилизумаб доказа ефикасността си да предотврати " възпалителната буря " при пациенти с COVID-19 в тежко състояние, съобщи АФП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6474
Изследването във френските държавни болници в Париж още не е публикувано. Резултатите от него бяха обявени днес.

Лечението с тоцилизумаб намалява значително пропорцията на пациентите, които трябва да бъдат преместени в реанимация и на починалите по отношение на получилите традиционно лечение. Според лекарите клиничната полза за болните от COVID-19 в тежко състояние е демонстрирана.

Резултатите трябва да бъдат потвърдени допълнително и ще бъдат публикувани в научно списание до няколко седмици.

Българска компания разработва лекарство срещу COVID-19

Лекарството тоцилизумаб на " Рош " е от семейството на моноклоналните антитела (създадени в лаборатория от единични лимфоцити, за да реагират на конкретна мишена). То се използва обикновено за лечение на ревматоиден полиартрит и реагира, като блокира рецептора на протеин на имунната система с голяма роля във възпалителния процес.

В изследването са обхванати 129 души от 13 парижки болници със средна до тежка пневмония, изискваща подаване на кислород. С такъв профил са 5 до 10 процента от засегнатите от новия коронавирус, но те са най-застрашени от поставяне на командно дишане и от смърт. Половината от тях са получили една или две инжекции тоцилизумаб. Проследени са 14 дена за междинни резултати. Засега не са наблюдавани повече вторични ефекти спрямо стандартната терапия.

Цената на тоцилизумаб сега е около 800 евро на инжекция. Тя е висока, но е по-ниска от цената на един ден в реанимация. Подобно лекарство - сарилумаб, разработвано от " Санофи " и " Редженерон ", е в клинични изпитания на същата програма, наречена CORIMMUNO.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6474  Нови 360 жертви на COVID-19 в Обединеното кралство Нови 360 жертви на COVID-19 в Обединеното кралство  СЗО с тъмно предизвестие за пандемията от ковид СЗО с тъмно предизвестие за пандемията от ковид  Гръцкият щаб за битка с COVID-19 предложи наложително носене на маски и отваряне на учебните заведения Гръцкият щаб за битка с COVID-19 предложи наложително носене на маски и отваряне на учебните заведения
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР