Здравният министър е повече от гневен от случаите на разкарване

...
Здравният министър е повече от гневен от случаите на разкарване
Коментари Харесай

Ангелов поиска първа оставка на болничен директор заради отказ да лекува COVID-19

Здравният министър е повече от гневен от случаите на разкарване по болници и и откази за прием на положителни на COVID-19 пациенти. Това стана ясно от негов коментар във фейсбук, в който той изразява възмущението си по повод отказ на директора на 4-та МБАЛ в София да приеме пациент, болен в тежко състояние, в неговата болница.

" Има шефове на болници, които продължават да се правят на неразбрали, няма писмена следа как искат от хората тестове, което обезсмисля всякаква проверка. В конкретния случай дори говорим за доказан COVID-19. Други мениджъри упорито отказват да откриват легла, пазят си " чисти болници ". Няма да стане! ", написа Ангелов и сподели, че е изгледал няколко пъти репортаж по националната телевизия за това как минава едно дежурство на Спешна помощ по време на COVID-19.

Ангелов веднага призова кметът на София Йорданка Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска болница, която е общинско лечебно заведение. Нещо повече – министърът на здравеопазването е категоричен, че по най-бързия начин ще внесе поправки в закона, които да прекратят договорите със Здравната каса на болници, отказващи прием и лечение на ковид-болни.

" След 20-те секунди, които чух по БНТ: Настоявам кмета Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска. Има или няма организация и каква е тя - отговорен е мениджърът на лечебното заведение. За отказващите да открият легла - вкарвам в НС законов текст, на чието основание такива болници няма да работят с НЗОК. Ок, " чиста болница ", но без публично финансиране ", завърши коментара си той.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14210  Пожар избухна в съветска болница за пациенти с ковид

Пожар избухна в съветска болница за пациенти с ковид  Заради шокираща цифра. Комендантски час в множеството градове на Ливан! Заради шокираща цифра. Комендантски час в множеството градове на Ливан!  Вирусолог: При 27°C COVID-19 живее към 90 мин., а при 10°C - към 24 часа Вирусолог: При 27°C COVID-19 живее към 90 мин., а при 10°C - към 24 часа
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР