Епидемиолози от САЩ са анализирали структурата на над 10 000

...
Епидемиолози от САЩ са анализирали структурата на над 10 000
Коментари Харесай

По света има 6 разновидности на коронавируса

Епидемиолози от САЩ са анализирали структурата на над 10 000 образци на новия коронавирус в различни региони на света и са стигнали до извода, че в момента на планетата се разпространяват шест разновидности на SARS-CoV-2, съобщиха ТАСС и БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9055
Статия за проучването е публикувана в електронната библиотека bioRxiv.

Откриха белтъка, с който COVID-19 прониква в клетките на мозъка

Екип учени от университета на Пенсилвания под ръководството на проф. Пол Планет са създали алгоритъм за бързо секвениране на генома на новия коронавирус и са проучили 10 400 щама на SARS-CoV-2. Въз основа на това те открили шест разновидности на вируса, които циркулират по света.

В началото на март китайски биолози съобщиха, че коронавирусът може да се раздели на два подтипа - S и L, които предизвикват различни симптоми и се разпространяват с различна скорост.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9055  Близо 9700 са инфектирани с COVID-19 в Чехия Близо 9700 са инфектирани с COVID-19 в Чехия  Гърция стяга контрола на противоепидемичните ограничения Гърция стяга контрола на противоепидемичните ограничения  Канада позволи събирането на фамилии, разграничени от ковид Канада позволи събирането на фамилии, разграничени от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР