Десетки тела се виждат по улиците на ударения от земетресение

...
Десетки тела се виждат по улиците на ударения от земетресение
Коментари Харесай

Ад: Десетки тела се виждат по улиците на ударения от земетресение и цунами индонезийски град Палу

Десетки тела се виждат по улиците на ударения от земетресение и цунами индонезийски град Палу, предава AFP. Десетки тела бяха открити в събота сутринта след силното земетресение и последвалото го цунами, които засегнаха остров Сулавеси в Индонезия, предаде фотограф на агенцията, като властите се страхуват от " много смъртни случаи ".

Не бяха предоставени официални сведения, но първите снимки от град Палу (350 000 жители) на западния бряг на Сулавеси показаха тела, разположени в близост до брега, някои покрити със сини одеяла. " Има много тела, но не знаем точно колко ", каза за агенцията Мохамед Сияуги, ръководител на индонезийската спасителна служба, която оказва помощ на място. Земетресението е било с магнитуд 7,5, според Геологическата служба на САЩ (USGS). То е по-мощно от поредицата от смъртоносни земетресения, засегнали Индонезия през август, които доведоха до смъртта на повече от 500 души, а други и около 1500 бяха ранени на остров Ломбок, съседен на Бали.

" Това е истинско цунами, което удари Палу ", каза Рахмат Трионо, ръководител на центъра за земетресения и цунами в агенцията, по телевизионния канал " Компас ". " Цунамито се дойде в 18:22 местно време (...) с максимална височина 1,5 метра на брега близо до Палу ", каза президентът на Националната геофизическа агенция на Индонезия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР