Гръцките власти блокираха хотел с 470 мигранти след съобщения, че

...
Гръцките власти блокираха хотел с 470 мигранти след съобщения, че
Коментари Харесай

Бременна мигрантка е в пълна изолация в Гърция след положителна проба за Covid-19

Гръцките власти блокираха хотел с 470 мигранти след съобщения, че много от тях са заразени с коронавируса, съобщва БНР.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5940
Министерството на миграцията съобщи, че бременна жена от Сомалия, живееща в хотела в Краниди на 160 км югозападно от Атина е дала положителна проба за Covid-19.

По-рано днес стана ясно, че много други от кандидатите за убежище, за които се грижи Международната организация по миграция, също са заразени.

Над 100 случая на COVID-19 са установени в център за настаняване на мигранти в Гърция

Преводачи, психолози, социални работници и правни съветници са в постоянен контакт в подкрепа на ситуацията. 28-годишната жена е поставена под пълна изолация в стаята си, а целия хотел е под карантина, съобщава министерството. Хотелски служител също е дал положителна проба, но не е ходил на работа през последните 12 дни.

Около 100 000 кандидати за убежище са блокирани в Гърция, след като други европейски страни затвориха границите си през 2016 г.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5940  Алпийският полк връчва подаяние за болничното заведение в Смолян Алпийският полк връчва подаяние за болничното заведение в Смолян  Във Финландия ще ревизират отпадните води за следи от ковид Във Финландия ще ревизират отпадните води за следи от ковид  Каква е обстановката с COVID-19 в Пловдив? Каква е обстановката с COVID-19 в Пловдив?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР