Говорител на Европейската комисия потвърди, че е бил оказван административен,

...
Говорител на Европейската комисия потвърди, че е бил оказван административен,
Коментари Харесай

ЕК потвърди, че е оказвала административен, но не и политически натиск за разрешаване на ваксини срещу COVID-19

Говорител на Европейската комисия потвърди, че е бил оказван " административен ", но не и " политически " натиск над Европейската агенция по лекарствата за по-бързо одобрение на ваксините срещу COVID-19. Независимостта на агенцията никога не е била поставяна под въпрос, добави говорителят, цитиран от БТА.

В отговор на въпроси на пресконференция той допълни, че все още не е известно дали ваксинираните могат да продължат да предават вируса на новата заразна болест. Говорителят посочи, че досега от " Пфайзер " не са предоставени доказателства, че е безопасно срокът между поставянето на две дози от тяхната ваксината да бъде удължен.

Наскоро европейската лекарствена агенция препоръча сроковете, посочени в листовката на ваксината, да бъдат спазвани. По думите на говорителя решението част от ръководството на ЕК да пътува миналата седмица до Лисабон по повод португалското председателство на Съвета на ЕС е било " съществена дейност ".

Той отбеляза, че няма определение за " съществена дейност " и комисията сама преценява кои служебни пътувания да се осъществят в епидемични условия. Говорителят посочи, че трима от пътувалите до Лисабон еврокомисари, за които е преценено, че са били в тесен контакт със заразен португалски министър, са поставени под карантина. Той не отговори дали занапред ЕК ще се въздържа от подобни пътувания. По неговите думи посещението в Лисабон било важно, за да се обсъди приложението на следващия бюджет на ЕС. Той определи пътуването като " съществена мисия ", свързана с " началото на много важно председателство ".

Говорителят добави, че еврокомисарите трябва да пътуват, защото " имат работа по управлението на кризата " и ги сравни със служителите от първа линия. Решението бе взето според политическите обстоятелства, заяви говорителят.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18468  Японци, в никакъв случай не били на Острова, с английски вариант на COVID-19 Японци, в никакъв случай не били на Острова, с английски вариант на COVID-19  През тази седмица ще бъде сложена През тази седмица ще бъде сложена " втора игла " на 100 медици в област Сливен  Китай карантинира още 3 милиона души поради новия COVID-19 Китай карантинира още 3 милиона души поради новия COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР