Германският канцлер Ангела Меркел и други лидери от ЕС написаха

...
Германският канцлер Ангела Меркел и други лидери от ЕС написаха
Коментари Харесай

Финансиране на ваксина и лекарства срещу коронавируса поискаха европейските лидери

Германският канцлер Ангела Меркел и други лидери от ЕС написаха отворено писмо, в което призоваха за масово финансиране на разработването на ваксина и лекарства за новия коронавирус, предаде ДПА.

Призивът идва в навечерието на виртуална конференция за набиране на средства, която ще се състои в понеделник и на която домакин ще е Европейската комисия. Първоначалната цел е да се съберат 7,5 милиарда евро за изследване в областта на диагностиката, лечението и ваксините.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6959
COVID-19: Ваксина ще има само за богатите?

Писмото с призива на лидерите е публикувано в съботното издание на в. " Франкфуртер алгемайне цайтунг ".

" Средствата, които ние ще мобилизираме, ще породят безпрецедентно глобално сътрудничество между учени и регулатори, индустрия и правителства, международни организации, фондации и представители на здравеопазването ", се казва в писмото, подписано и от френския президент Еманюел Макрон, италианския премиер Джузепе Конте, норвежката премиерка Ерна Сулберг, председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Средствата, които ще бъдат набрани чрез инициативата ще бъдат предоставени на утвърдени глобални здравни организации.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6959  Китай заяви за единствено един нов инфектиран с ковид Китай заяви за единствено един нов инфектиран с ковид  От СЗО оповестиха дали новият ковид е с натурален генезис или основан в лаборатория От СЗО оповестиха дали новият ковид е с натурален генезис или основан в лаборатория  69-годишен пенсионер с редица съпътстващи болести описа по какъв начин е преборил COVID-19 69-годишен пенсионер с редица съпътстващи болести описа по какъв начин е преборил COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР