Във връзка с пандемията 82% от общините са дали конкретни

...
Във връзка с пандемията 82% от общините са дали конкретни
Коментари Харесай

Хасан Азис: 41% по-малко са приходите на общините по време на пандемията

Във връзка с пандемията 82% от общините са дали конкретни данни за загуби по време на пандемията. Намаляване на собствените приходи на общините с 41% от началото на март до края на април (два месеца). Негативният резултат е около 159 милиона лева по-малко в бюджетите на общините. Това заяви в предаването " Лице в лице " по БТВ кметът на Кърджали Хасан Азис, който е и зам.-председател на Националното сдружение на общините.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9026
Той допълни, че всички общини ще настояват за подпомагане от държавата, тъй като нямат приходи от наеми. Освен това се е налагало да се правят отстъпки за търговците.

COVID-19 удари сериозно българските общини, приходите са рязко надолу

„ За големите общини загубите са за над 50% “, подчерта градоначалникът на Кърджали. В тази връзка кметовете на общините предлагат краткосрочни мерки за справяне с кризата. „ Краткосрочните предложения, които ще направим са мярката 60/40 да бъде разширена и към общинските и местните предприятия, които работят. На този етап единици са общините, които са се възползвали от нея. На второ място искаме да бъде стартирана програмата за енергийната ефективност на многофамилните жилища, защото в нея ще бъдат ангажирани местните фирми и по този начин икономиката ще се съживи “, подчертава Хасан Азис.

Той припомни, че местната власт е проявила социална и човешка отговорност в условията на пандемията. „ Предоставяни бяха помощ и дарения за болниците. Тази криза показа, че трябва да сме отговорни “, изтъкна градоначалникът.

„ В условията на социална дистанция, ние намерихме начин да бъдем до хората “, каза още той.

Хасан Азис благодари на всички - от кмета до портиера за помощта по време на извънредната ситуация.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9026  Лондон разгласи 55 нови умряли от вируса Лондон разгласи 55 нови умряли от вируса  Засилват противоепидемичните ограничения в село Ясеновец Засилват противоепидемичните ограничения в село Ясеновец  Карантината може да е избавила живота на 3 милиона европейци Карантината може да е избавила живота на 3 милиона европейци
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР