Всички служители на РЗИ-Сливен са ангажирани в различни дейности в

...
Всички служители на РЗИ-Сливен са ангажирани в различни дейности в
Коментари Харесай

Всички служители на РЗИ-Сливен са ангажирани в борбата с пандемията

Всички служители на РЗИ-Сливен са ангажирани в различни дейности в борбата с пандемията от COVID-19. Това съобщиха за БТА от инспекцията.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6610
От дирекцията " Надзор на заразните болести " осемнайсет служители издават предписания за карантиниране на болни и контактни, ангажирани са и с контрола по спазването на противоепидемичните мерки в лечебните заведения. Здравните инспектори от дирекцията " Обществено здраве " извършват проверки на терен заедно с контролни органи от полицията, БАБХ, Инспекция по труда. Инспектор от дирекция " Медицински дейности " следи за спекула при лекарствата и съвместни проверки с РЗОК.

Служители на инспекцията отговарят и за ежедневното отчитане на предпазни средства, които се осигуряват по линия на " Логистично-координационен център " към ГД " ПБЗН ".

От 18 март до 3 април от държавните здравни инспектори в РЗИ са издадени 625 предписания за спазване на карантинен режим, в регистъра за поставени под карантина и диагностицирани с COVID-19 са въведени данни за 1175 души, посочиха от инспекцията. Към 3 април са проведени пет епидемиологични проучвания. В шест лечебни заведения за извънболнична помощ са извършени проверки за спазване на противоепидемичните мерки, проверявани са аптеки и дрогерии.

На три телефонни линии, както и от сайта и електронната поща на РЗИ са били приети и обработени 610 запитвания и сигнали на граждани, като са извършени проверки по над 80 сигнала.

Заедно с други контролни органи се проверява спазването на въведените мерки в хранителни заведения, търговски обекти и предприятия.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6610  Експерт: Завръщането на COVID-19 през есента и зимата ще е неизбежно Експерт: Завръщането на COVID-19 през есента и зимата ще е неизбежно  Вдигнаха карантината в село Паничерево Вдигнаха карантината в село Паничерево  Евробанкнотите не придвижват COVID-19 Евробанкнотите не придвижват COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР