Временен икономически съвет ще работи върху мерки за подкрепа на

...
Временен икономически съвет ще работи върху мерки за подкрепа на
Коментари Харесай

Вижте как София иска да облекчи бизнеса и хората заради COVID-19

Временен икономически съвет ще работи върху мерки за подкрепа на бизнеса в София. Той има една ясна цел да подпомогне бизнеса в извънредна ситуация, съобщи пред БНТ Владимир Данаилов – зам.-кмет по Дигитализация, иновации и икономическо развитие в Столична община.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2524
Експерти в Икономическия съвет ще набележат пакет от мерки, след което предстаставители на всички политически сили ще вземат решение кои от тях да влязат в сила, така че да бъдат ефективни и след като болестта премине, за справяне с икономическата криза, допълни зам.-кметът.

Мерките са в три основни групи:

Първата е Фонд за банкови гаранции от 1 млн. лв. Задачата е кредити на малкия и средния бизнес да бъдат обезпечени от Общинския гаранционен фонд в размер до 80%, а не до 50%, както досега.

Втората група е за това регистрираните в Столична община фирми да не плащат тротоарно право в рамките на извънредното положение.

Третата е с още 60 дни да се удължи срокът на отстъпката за по-ранно заплащане на местни данъци и такси за недвижими имоти и МПС.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2524  Свещеник от резиденция на папата е с ковид Свещеник от резиденция на папата е с ковид  Очаква се Екологичен потенциал да гласоподава 812 млн. евро за планове, свързани с COVID-19 Очаква се Екологичен потенциал да гласоподава 812 млн. евро за планове, свързани с COVID-19  Сенатът на Съединени американски щати одобри проекта за финансова помощ за справяне с COVID-19 Сенатът на Съединени американски щати одобри проекта за финансова помощ за справяне с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР