В мрежата набира популярност видеоклип, в който поддръжничката на конспиративни

...
В мрежата набира популярност видеоклип, в който поддръжничката на конспиративни
Коментари Харесай

Касапница, в която бойни роботи убиват 29 учени, смрази мрежата

В мрежата набира популярност видеоклип, в който поддръжничката на конспиративни теории Линда Мултън Хоу, съобщава, че 29 души са били застреляни от роботи в японска лаборатория. На видео, което стана вирусно в интернет, обърна внимание публикацията публикацията на The Daily Dot. Жената направи изявление през август 2017 г., но популярността й дойде едва през декември 2018 г., когато потребителят в Туитър Андре Хил публикува видеото на своята страница. " Ето как ще умрем ", бе заглавието на видеото.

В речта си Хоу съобщава, че " умни " роботи застрелват жертвите си с метални куршуми. Според нея учените деактивирали устройствата, но един от тях успял да се свърже със сателита, заредил нова информация в паметта си.
Видеото има над 7,5 милиона показвания. Много абонати бяха ужасени от историята на Хоу. " Това вече се случва ", писаха тревожно те. Някои от тях предполагаха, че игралните филми за умни и мощни роботи убийци се оказават пророчески.

" Това е, което заслужаваме, казва един от коментаторите безнадеждно. Просто решение. Не използвайте изкуствен интелект ", предложи адвокатката Xena O`Брайън.

По-малко впечатлените потребители започнаха да търсят доказателства за историята на Хоу. Оказа се, че описаният от нея случай не се е появил в нито един от докладите. Скептиците също забелязали, че жената неправилно използва научни термини. Те заключиха, че това говори за нейната неграмотност.

Някои започнаха да се забавляват с историята на Хоу. " Затова не позволявам калкулатори да се използват по време на изпити ", казва учител по математика на име Джейк иронично.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР