Високопоставен лидер от групировката „Ислямска държава“, отговорен за екзекуцията на

...
Високопоставен лидер от групировката „Ислямска държава“, отговорен за екзекуцията на
Коментари Харесай

Американците ликвидираха с дрон главатар от „Ислямска държава“, екзекутирал публично техен човек

Високопоставен лидер от групировката „ Ислямска държава “, отговорен за екзекуцията на американски гражданин, е бил убит при нападение с дрон в неделя. Абу ал Умраян и още няколко души от групировката са ликвидирани при прецизно насочен въздушен удар на водената от САЩ коалиция в пустинята на Сирия. Това съобщи говорителят на коалицията полк. Шон Райън в официално изявление, цитирано от „ Фокс нюз “.

Според изявлението, Умарян е „ дал индикации, че представлява непосредствена заплаха за коалиционните сили и е бил замесен в убийството на американски гражданин – бившият рейнджър Питър Касиг. Бил е свързан и директно участвал в екзекутирането на няколко пленници като високопоставен член на „ Ислямска държава “.

„ Ударите на коалицията продължават да нанасят поражения на командването на „ Ислямска държава “ на бойното поле като премахват ключови фигури от йерархията ѝ “, се казва още в съобщението.

26-годишният хуманитарен работник Питър Касиг беше пленен в Сирия през октомври 2013 година докато помагал на бежанци. Негови приятели твърдят, че докато бил в плен приел исляма и името Абдул Рахман. Преди да стане хуманитарен работник служил в армията, където станал рейнджър.

През 2014 година във видеоклип, разпространен от „ Ислямска държава “, беше показано как той е обезглавен. Тогава американските власти потвърдиха, че кадрите са достоверни.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР