Бургаският регион е сред тежките за правоохранителните органи, както сочат

...
Бургаският регион е сред тежките за правоохранителните органи, както сочат
Коментари Харесай

Това са най-бруталните убийства в Бургаско през 2018 година

Бургаският регион е сред тежките за правоохранителните органи, както сочат статистиките за престъпността в страната.През 2018-а година знакови убийства в областта нямаше. За сметка на това по особено жесток начин бяха отнети няколко човешки живота след битови разпри.

Черната хронология започва през март, когато бившият учител по физическо 36-годишният Мариян Челебиев удуши с голи ръце майка си.

На 10 март Мариян и 76-годишната му майка Бинка имат яростна разпра. Целият блок 5 в бургаския жк. „ Лазур” ехти от виковете на двамата. Спорът ескалира, когато около 20 ч. Мариян изпуска нервите си и собственоръчно без капка жалост към най-светия човек задушава майка си.
След като осъзнал какво е направил, сам се обадил на 112 и само за секунди районът около ресторант „ Хепи” почернял от униформени.
По-късно стана ясно, че споровете между майката и сина били честа практика. Той я обвинявал за своите несполуки, често я критикувал и че посяга към чашката - поне така твърди 36-годишният бургазлия. Бинка пък неведнъж се опитвала да го изкара луд и да го прати в Психото в Бургас. Заради зверството си Мариян бе наказан с 11 години затвор. Той заяви, че няма да ги издържи, и намекна, че би могъл да посегне и на своя живот.

30-годишният Александър Стоянов пък сам сложи край на живота си заради големи финансови дългове. Такава бе последната версия за мистериозното му самоубийство.

Александър имал щастлива връзка от 6 години с приятелката си Галина. Двамата живеели заедно от около година в апартамента във вх. „ Б” на бл. 161 в жк „ Славейков”. Точно в квартирата си двойката празнувала рожден ден на свой приятел във фаталната вечер на 22 април. Около 21,30 ч. Александър излязъл „ на въздух”, но след като се забавил повече от час, компанията излязла да го търси.
Около 23,00 ч. писъците за помощ на Галина огласили квартала. Малко по-рано младата жена открила любимия си в локва кръв в подземния гараж на бл. 161. Александър е с огнестрелна рана в слепоочието, но все още е жив. До тялото му е открит боен пистолет с патрон в цевта, заглушител, пълнител с четири патрона и две гилзи. Преди да дръпне спусъка, 30-годишният мъж оставя предсмъртна бележка в квартирата, адресирана до любимата Галина. В нея той засвидетелства любовта си и моли за прошка младата жена.

Сред водещите събития в черната хроника е жестоката драма, разиграла се в Слънчев бряг и довела до смъртта на хазартния бос Коста Николов-Миджурина.

37-годишният Михаил Станчев простреля Миджурина с 3 куршума заради 22-годишната Симона Тодорова.
На 2 юни Симона и Коста имали уговорка за вечеря. Той пристигнал с лъскавия си мерцедес пред хотел „ Бахами” в курорта Слънчев бряг, за да я вземе. Оказало се, обаче, че Михаил и Симона имали връзка, но тя го заразяла заради богатия бизнесмен.
Братът на Михаил разказа пред Флагман.бг, че Симона искала силиконови гърди, а Мишо нямал финансовата възможност да угоди на прищявките на момичето. Мъжът разбрал, че тя имала уговорка с Коста и ги пречакал пред хотела. Когато видял Симона в късата червена рокля, побеснял, приближил се към тях, прострелял Миджурина, докато още бил в мерцедеса, с пистолета си „ Макаров”. От упор пратил един куршум и в слепоочието на Симона.

След това 37-годишният мъж се качил в Опела си, отишъл у дома си, взел всичките налични боеприпаси от металната си каса, както и международния си паспорт и потеглил в посока ГКПП ”Лесово”, където бил хванат от униформените. По пътя говорил с брат си по телефона, признал му за убийството, след което изключил апарата си.

След близо 3 месеца мединска грижа от лекарите на УМБАЛ-Бургас и редица операции 22-годишната Симона стъпи на краката си и възвръща нормалния си начин на живот. Има проблеми с говора, защото са засегнати центровете в мозъка, отговарящи за познанието за света, но лекари са оптимисти, че ще се възстанови.

До фатален край се стигна и след битовия скандал между 19-годишната Ивета Тинева и 27-годишния Теньо Енчев - родители на 3-годишно детенце.

В нощта на 16 юни в жилището им в Айтос между двойката избухнала тежка разпра. Теньо започнал да налага любимата с юмруци и ритници в главата. 19-годишната жена изпаднала в безсъзнание, имала рани по цялото тяло.
Приета е била в УМБАЛ-Бургас в много тежко състояние, като няколко часа по-късно починала. В своя защита обаче 27-годишният Теньо, криминалнопроявен, обяснил, че любимата му паднала по стълбите и си ударила главата, а закъснението на линейката било причината да се стигне до трагичната развръзка.

По думите на комшиите причина за разправията става мръсният памперс на детето, който Ивета не сменила веднага. Побеснелият Теньо започва да налага Ивета с юмруци и ритници, писъците на малкия Наско огласят цялата къща. Никой от съседите не реагира, тъй като скандалите в дома на младото семейство били всекидневие, разкриват комшиите.

" Ударих я и тя падна. Лежеше на земята и не реагираше, притесних се, че не идва в съзнание, вдигнах я и я сложих на леглото, гушнах я и почистих кръвта от лицето й. Реших да повикам първо баба си на помощ, съвсем инстинктивно, защото не осъзнавах колко зле са нещата ", разкрива Теньо Енчев своята версия за случилото се пред адвоката Пламен Генов.
Съдът прати Теньо за пореден път зад решетките. За него това може би бе по-добрият вариант, след като заваляха стотици заплахи заради извършеното зверство.

Черната хроника на убийствата през 2018 година продължава със случая, който разтърси цял Созопол. 49-годишната Десислава бе пребита до смърт от собствения си 55-годишен брат Борислав, известен в курорта като Боби Хлебаря.

Десислава се преместила в Созопол няколко месеца преди касапницата. Помагала на брат си с бизнеса му - работела в хранителния му магазин. Хората там споделят, че често посягала и към чашката с алкохол. В ранните часове на 17 юни двама се скарали, близо час Хлебаря налагал сестра си с жестоки удари по тялото и главата. От ударите по корема е разкъсал черния дроб и жлъчния мехур на 49-годишната жена, която въпреки усилията на лекарите починала в агония в болницата 2 дена по-късно.

Каменското село Трояново потъна в скръб, след като 63-годишният Костадин Костадинов издъхна заради разправия с 35-годишния Иван Тонев.
На 15 октомври двамата мъже седнали да пият уж по една ракия, обаче взели, че попрекалили. От приказка на приказка в един момент между тях възникнал спор. Иван, който бил зет на възрастния, започнал да се заканва, че ще го убие. В момента, в който заплашваният мъж решил, че е време да си тръгва, Иван го бутнал с ръка в гърба, а Коста паднал по очи на земята, след което получил масивен инфаркт и починал на място.

Битова свада доведе до жестоко убийство и в бургаския кв. " Сарафово " тази година.
На 19 октомври улица ”Антон Иванов” почерня от ченгета. 72-годишният Манол Манолов убил по зверски и безмилостен начин съпругата си Янка. Тя и убиецът й имали дългогодишен брак и общо дете, което обаче отдавна не живеело при тях. Когато се разразила семейната драма, те били сами вкъщи. Започнали да си викат, накрая Манол взел чука и замахал 10 пъти по главата на жена си Янка. Той буквално разбил мозъка й на парчета, но тъй като тя все още дишала, решил да я довърши, притискайки главата й с възглавница, докато спре напълно. След което 72-годишният съпруг сам вдигнал слушалката и се обадил на тел. 112, за да разкаже на униформените какво е направил.

Манол имал психически отклонения, 6 пъти е лежал в лечебно заведение. Въпреки здравословното му състояние Бургаският съд го прати зад решетките.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР