Беларус регистрира руската ваксина Спутник V и ще започне имунизацията

...
Беларус регистрира руската ваксина Спутник V и ще започне имунизацията
Коментари Харесай

Беларус става първата страна след Русия, регистрирала ваксината Спутник V

Беларус регистрира руската ваксина " Спутник V " и ще започне имунизацията с нея през януари, заяви здравният министър Дмитрий Пиневич, цитиран от БТА.

Така Беларус става първата страна след Русия, регистрирала тази ваксина.

Пиневич посочи, че на първо време ще бъдат ваксинирани здравни специалисти, учители, работещи в търговията и други сфери, които контактуват в работата си с много хора. Те ще бъдат ваксинирани безплатно.

Решението за регистрирането и за даването на разрешение за използването на ваксината е взето след подробни проучвания на данните за ваксината, предоставени от руската страна на регулаторните власти в Беларус, допълни Пиневич.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17135  Карантината за всички идващи от Обединеното кралство остава в действие до 31 януари! Борисов: Много изпатихме от февруари

Карантината за всички идващи от Обединеното кралство остава в действие до 31 януари! Борисов: Много изпатихме от февруари  За седмица в област Търговище са регистрирани общо 99 случая на ковид За седмица в област Търговище са регистрирани общо 99 случая на ковид  Германският външен министър прикани за съгласуван отговор на новия вариант на COVID-19 Германският външен министър прикани за съгласуван отговор на новия вариант на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР