Албания разрешава от днес възобновяването на около 600 дейности в

...
Албания разрешава от днес възобновяването на около 600 дейности в
Коментари Харесай

Албания възобновява на около 600 икономически дейности

Албания разрешава от днес възобновяването на около 600 дейности в опит да съживи икономиката, застинала от месец заради борбата на страната с разпространението на коронавируса, съобщи АФП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5872
Възобновяват се дейностите в селското стопанство, рибарството, преработването на храни и различни сфери на търговията на дребно.

Всяка фирма, извършваща някоя от дейностите, попадащи в списъка на разрешените, трябва да си осигури по електронен път удостоверение, че този вид бизнес е одобрен от здравното министерство.

Улиците на албанските градове се изпълниха с майки и деца тази сутрин

Същевременно обаче се предвиждат по-строги наказания за нарушителите - глоба или затвор до шест месеца за неизпълнение на заповед; глоба или затвор до две години за компании, които не спазват забраните; две до три години затвор за нарушаване на карантина, две до пет години затвор за преднамерено разпространяване на болестта и пр.

Над 50 икономически дейности, предимно в секторите на търговията и услугите, няма да бъдат възобновени от днес.

Остават затворени магазините за продажба на спортно оборудване, на игри и играчки, на обувки, цветя, растения, семена, торове, домашни любимци и храна за тях. Няма да работят също бижутериите и магазините за часовници, магазините за телекомуникационна апаратура, аудио и видео техника, мебелните магазини, магазините за осветителни тела.

Транспортът също е блокиран, по-специално междуградските превози, градският пътнически транспорт, такситата, морският превоз на пътници. Кафенета и барове остават затворени. Зъболекарите няма да лекуват пациенти, забранени са театралните постановки. Библиотеки, музеи и лунапаркове също продължават да са затворени. Това важи и за фитнес центровете и спортните клубове, СПА-центровете, салоните за красота.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5872  Чехия позволи организирането на дребни сватби Чехия позволи организирането на дребни сватби  Китайски учени организираха първи проби с инактивирана ваксина против COVID-19 върху маймуни Китайски учени организираха първи проби с инактивирана ваксина против COVID-19 върху маймуни  Ананиев издаде заповед - от на следващия ден се възобновяват детските и женските съвещания Ананиев издаде заповед - от на следващия ден се възобновяват детските и женските съвещания
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР