1000 кг прекурсор за производството на синтетични наркотици (амфетамин/метаамфетамин) задържаха

...
1000 кг прекурсор за производството на синтетични наркотици (амфетамин/метаамфетамин) задържаха
Коментари Харесай

Митничари задържаха 1 тон прекурсор за производство на синтетични наркотици

1000 кг прекурсор за производството на синтетични опиати (амфетамин/метаамфетамин) задържаха митнически чиновници от Митница Аерогара София - отдел „ Борба с наркотрафика ". Това оповестиха от Агенция "Митници ".

На 1 февруари 2017 година, при осъществяване на инспекция на карго пратка, пристигнала на Летище София от Виетнам през Москва, митническите чиновници от Митница Аерогара София - отдел „ Борба с наркотрафика " откриват, че четиридесетте колета на пратката, съдържащи бяло прахообразно вещество, са декларирани като химическа субстанция (potassium salicylate), която има легално приложение във фармацията като противовъзпалително средство.

С оглед риска от трафик на прекурсори от този район към страните от Европейски Съюз, според пълномощията на митническите чиновници по Закона за митниците, е осъществен физически надзор и е взета представителна проба от веществото, която е изпратена за разбор в Централна митническа лаборатория.

При осъществената лабораторна експертиза е открито, че веществото съставлява прекурсор за произвеждане на амфетамин/метамфетамин - субстанции, присъстващи в Приложение 1 на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите. Под надзора и управлението на Софийска градска прокуратура по случая се организира досъдебно произвеждане за закононарушение по член 242 ал.3 от Наказателен кодекс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР