1000 глоба за 45-годишен варненец, потвърдил неистина в декларация пред

...
1000 глоба за 45-годишен варненец, потвърдил неистина в декларация пред
Коментари Харесай

Глобиха тираджия от Варна за представяне на неистинска декларация

 1000 санкция за 45-годишен варненец, удостоверил лъжа в декларация пред българските управляващи. 

Подсъдимият преди всичко живеел и работел като лидер на товарен автомобил в Германия. Като човек, който всекидневно обитава повече от 185 дни за календарна година на територията на друга държава-членка на Европейския съюз, през 2018 година той подменил българската си шофьорската си брошура с еквивалентно немско удостоверение за ръководство на МПС, оповестяват от пресслужбата на съда. 

При приемането на новия документ, той предал на немските управляващи остарялата си брошура. По-късно, когато се прибрал за малко в България, мъжът решил да подаде документи в Сектор " Пътна полиция " при  МВР – Варна за издаване на ново българско свидетелството за ръководство на МПС, като документално заявил, че е изгубил шофьорската си брошура. Той платил експресна услуга и получил документа.  След време, според европейска инструкция по длъжностен път всички национални свидетелства, сменени в други държави-членки, са били препратени назад до местата на издаването им. Така се открива, че в реалност шофьорската брошура на мъжа не е била изгубена и той е бил притеглен като обвинен за документно закононарушение по член 313, ал.1 от Наказателен кодекс.

За доказаната лъжа в писмена декларация, която по силата на закон се дава пред орган на властта, Варненският областен съд призна за отговорен 45-год. мъж. По импортирано от прокуратурата разпореждане с предложение за освобождение от наказателна отговорност, му бе наложено административно наказване – санкция в размер на 1000 лева Разноските по делото също се разпореждат на подсъдимия.

Решението на Районния съд предстои на обжалване в 15 дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР