10 призовки са връчени само вчера на лица, използвали пиротехнически

...
10 призовки са връчени само вчера на лица, използвали пиротехнически
Коментари Харесай

Засилени проверки и мерки за сигурност по време на абитуриентските балове

10 призовки са връчени единствено през вчерашния ден на лица, употребявали пиротехнически произведения по отношение на абитуриентските балове към храм-паметника „ Св. Александър Невски “ в София, с цел да бъдат глобени оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи. Оттам предизвестяват, че контролът в този интервал ще езасиленкакто на пътя, по този начин и към заведенията, където се организират баловете. Ще се глобяват и зрелостниците, които се показватизвън колите в придвижване. Глобата е 50 лева, колкото е и за непоставянето на защитен колан.

За безпроблемното и обикновено протичане на абитуриентските балове ограниченията за сигурност в София ще бъдат засилени. Предвижда се непоколебим надзор върху водачите посредством проби за алкохол и наркотични субстанции, сподели зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Алексиев.

Най-честите нарушавания на пътя са свързани с непоставянето на колан както от лидера, по този начин и от пасажерите, уточни Николай Крушарски, шеф на отдел пътна полиция на Столична дирекция на вътрешните работи.

За последните 2 години са връчени повече от 20 акта за приложимост на пиротехнически средства в региона нахрам-паметника „ Св. Александър Невски “, заяви основен контрольор Милен Бисеров, шеф на Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) Столична дирекция на вътрешните работи.

Припомням, че през вчерашния ден някогашният футболист Димитър Бербатов се скара на зрелостник, седнал на прозореца на движещ се автомобил.

Автор:стажант-репортерЮлиан Сутев
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР