10 области са с оранжев код в Централна и Източна

...
10 области са с оранжев код в Централна и Източна
Коментари Харесай

Отново бурен вятър в цялата страна

10 области са с оранжев код в Централна и Източна България поради плевел вятър през днешния ден.

Ще духа мощен вятър от юг-югозапад, в обособени региони с пориви над 25 м/с. Кодът се отнася за областите Габровска, Великотърновска, Търговищка, Шуменска, Варненска, Добричка, Бургаска, Ямболска, Хасковска и Кърджалийска.

Жълт код е разгласен за останалата част от страната още веднъж поради мощния вятър. В западните елементи ще духа мощен вятър от юг-югозапад с пориви до 20-22 м/с.

По Черноморието вятърът се чака да бъде със скорост към 17-18 м/с, а вълнението на морето ще бъде към 3-4 бала.

Днес преносът на въздушни маси над страната от юг-югозапад ще продължи и концентрацията на прахуляк от Сахара ще е висока. Облачността над страната ще е променлива, след обяд над Западна България по-често забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На места, основно в западната половина от страната ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще се задържи топло с оптимални температури сред 20° и 25°, а минималните ще са: 9°-14°. В София минимална температура към 10°, оптималната - към 20°, по Черноморието 22-23, в северните региони 23-25, в южните сред 19 и 23 градуса.

В събота температурите ще се намалят едва и ще бъдат сред 17 и 22 градуса, чакат се гръмотевични стихии в Западна и Централна България, превалявания ще има и в северните региони, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР