10 Май HMD Global, компанията зад устройствата с марката Nokia,

...
10 Май HMD Global, компанията зад устройствата с марката Nokia,
Коментари Харесай

HMD Global с услуга за управление на корпоративни устройства

10 Май
HMD Global, компанията зад устройствата с марката Nokia, разгласи нова услуга за ръководство на мобилните устройства за бизнеса (EMM - Enterprise Mobility Management) за IoT и корпоративни клиенти - HMD Enable Pro. От там изясняват, че нововъведението уголемява портфолиото на предлаганите оуслуги и в композиция със смарт телефоните Nokia и услугата за данни в роуминг с HMD Connect Pro дава опция за " обслужване на едно гише " за тези, които търсят гъвкаво изцяло решение за своите потребности в областта на мобилните технологии.

Допълва се, че HMD Enable Pro е основана, с цел да отговори на търсенето на бързо развиващия се EMM пазар. Услугата е описвана като изключително подобаваща за тези, които се нуждаят от смарт телефони, EMM решение и съгласуваност единствено от един снабдител. Тя разрешава на организациите да ръководят редица мобилни устройства с Android, като ползват политиките си за сигурност, приоритизират нужните в съответния бизнес приложения и дефинират кои приложения са с стеснен достъп за прилагане.

" Днес почти 15-20% от корпоративните устройства се ръководят с EMM, а търсенето на надеждни решения единствено се усилва, изяснява Андрей Сонкин, общоприет управител " Бизнес " в HMD Global. То се обуславя от цифровизацията, потреблението на устройства от комерсиалната мрежа в IoT, регулирането на отбраната на персоналните данни и общите потребности в региона на IT сигурността. Смятаме, че е пристигнал моментът за смяна в използването на EMM. Това ще бъде извънредно потребно за доставчиците на решения за IoT, потребителите и бизнес организациите, които сигурно ще харесат лесната за потребление HMD Enable Pro, без значение от мащаба на техните компании или броя на клиентите им. С стартирането на HMD Enable Pro ние посрещаме потребностите на бизнесите, които се нуждаят от изцяло решение, в това число устройства Nokia, EMM и съгласуваност за роуминг на данни от един приближен производител. "

HMD Enable Pro е основана на актуализациите на Android за бизнеса, тъй че фирмите да продължат да я употребяват по-дълго. Фокусът при създаването е бил да се сътвори интуитивно, елементарно за потребление EMM решение, даже за клиенти без предходен опит в корпоративното ръководство на устройства, изясняват от компанията. Конзолата за ръководство на HMD Enable Pro може да се употребява с браузъри като Chrome, Firefox и Safari и води потребителя през лесни за схващане стъпки към инсталирането ѝ. Включването на устройствата в мрежата се улеснява с QR код и способи за регистриране с нулево допиране (zero-touch). За да помогне на фирмите да следят своите мобилни устройства, функционалността " Devices " дава обстоен обзор на всяко устройство и неговото настоящо положение. В допълнение, функционалността " Home " работи като централно табло за ръководство и включва обзор на всички устройства в границите на организацията.

Създадената в центъра за софтуерни разработки на HMD Global в Тампере, Финландия HMD Enable Pro се поддържа в Гугъл Cloud, основан в Хамина, Финландия. Това подсигурява, че всички данни се съхраняват в сходство с регламентите на Европейски Съюз за GDPR, с цел да се обезпечат дискретност и отбрана на данните на клиентите по най-високите стандарти, акцентират разработчиците.

В взаимозависимост от потребностите на бизнеса, устройствата могат да бъдат настроени в разнообразни режими, с цел да подхождат на задачите - " Kiosk " за профилирани устройства, " Напълно ръководено от компанията " и " Работен профил " (за устройства, които са благосъстоятелност на компанията, както и за персонални устройства, употребени в работния процес). Това дава опция на фирмите да персонализират решенията за ръководството на мобилните устройства с Android в бизнеса, съгласно спецификата на своята активност.

Цената на HMD Enable Pro започва от 4.89 лв/2.5 EUR на месец/лиценз (без ДДС).
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР