10 Март Apple е взела решение да намали значително количествата

...
10 Март Apple е взела решение да намали значително количествата
Коментари Харесай

Apple свива драстично производството на iPhone 12

10 Март
Apple е взела решение да понижи доста количествата на създаваните нейни смарт телефони. Според изданието Nikkei Asian Review през декември 2020 година тя е поискала от своите снабдители задоволително съставни елементи, за сглобяване на общо 96 млн. смарт телефона, които да бъдат продадени през първото полугодие на 2021-ва. В началото на март обаче колосът е свил поръчките с 20%.

Сега Apple, съгласно Nikkei Asian Review, има намерение да пусне на пазара 75 милиона iPhone от настоящите си модели. Намаляването ще засегне всички от тях, само че най-вече ще бъде свито производството на базовия модел iPhone 12 mini.

Apple показа iPhone 12 mini през октомври 2020 година дружно с други смарт телефони iPhone 12. Той е основан най-вече за ценители на класическите и доста компактни по днешните стандарти смарт телефони. В момента това е най-малкият смарт телефон на компанията. Въпреки 5,4-инчовия си екран устройството е по-малко от второто потомство iPhone SE, чийто екран бе с диагонал 4.7 инча, и който видя бял свят през април 2020 година (132x64x7 мм за iPhone 12 mini против 138x67x7 мм за iPhone SE 2020).

iPhone 12 mini е най-евтиният смарт телефон в новата гама на Apple. По всичко проличава обаче, че неговите продажби не са оправдали упованията, което е принудило Apple да свие производството.

Все още не е известно за по какъв начин се показват останалите смарт телефони от настоящата серия на компанията. Самата Apple не е коментирала обявата на Nikkei от 10 март 2021 година

Според статистиката на Omdia, Apple е продала 14,5 млн. iPhone 12 mini през четвъртото тримесечие на 2020 година Доставките на флагмана 12 Pro Max пък са 16,8 млн. бр. Продажбите на базовия iPhone 12 пък са към 23,3 млн. бр.

Компанията ще понижи броя на създадените iPhone 12 mini със 70% до юни 2021 година по отношение на първичните си проекти, както това решение е въз основата на най-меките оценки. Според Nikkei Asian Review от някои от нейните сътрудник поискано краткотрайно прекъсване производството на съставни елементи за този смарт телефон, а мощностите да бъдат пренасочени за произвеждане на съставни елементи за iPhone 12 Pro и 12 Pro Max.

Една от аргументите за ниската известност на iPhone 12 mini, съгласно анализатора на GF Securities Джеф Пу, е в главната му разлика от останалите смарт телефони на компанията - дисплеят. Според него потребителите може да не усетят усъвършенстваната продуктивност на новия процесор A14 или преимуществата на 5G мрежите, само че незабавно ще видят разликата в размерите на екрана. Много от тях просто ще предпочетат да купят iPhone 11 с 6,1-инчов екран, който коства доста по-малко.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР