10-кратният шампион на тенис турнира от сериите Мастърс в Рим

...
10-кратният шампион на тенис турнира от сериите Мастърс в Рим
Коментари Харесай

Рафаел Надал загуби последния си мач на турнира в Рим от Хуберт Хуркач

10-кратният първенец на тенис шампионата от сериите " Мастърс " в Рим Рафаел Надал бе отстранен в третия кръг на тазгодишното издание на конкуренцията във Вечния град. Испанецът, за който това бе последно присъединяване в шампионата загуби от международния №9 Хубарт Хуркач с 1:6, 3:6, като почитателите на Надал в Рим показаха прочувствено сбогуването си с испанската легенда.

Матадора не можа да изиграе повече от два мача във Вечния град, като в първия кръг се бори съвсем три часа, с цел да отстрани Зизу Бергс. Победата му въпреки всичко беше маркова, тъй като бе под номер 70 в Рим и никой различен не печелил повече в италианската столица.

Сега той позволи едно от редките си 1:6 в кариерата на клей - в действителност, Хуркач се причисли към влиятелна компания на малцината тенисисти, съумели на червени кортове да разгромят по подобен метод Краля на клея. Освен поляка, с такова достижение могат да се похвалят Алекс Кореча, Гастон Гаудио, Роджър Федерер, Хуан Карлос Фереро, Хуан Мартин дел Потро, Ернест Гулбис, Анди Мъри, Новак Джокович, Александър Зверев и Алекс де Минор.

Хуркач пък реализира първата си победа в Рим от четири години насам. Феновете незабавно си припомниха по какъв начин той нанесе тежко проваляне на Роджър Федерер (6:0 в третия сет) в последния му мач на " Уимбълдън ".

 Надал следва да се приготви за последния си " Ролан Гарос ", само че представянето му в шампионатите на клей в Рим, Мадрид и Барселона не е обнадеждаващо за възможностите му да спечели 15-а купа в Париж.

Eternally grateful ❤️ |
— Internazionali BNL d'Italia (@InteBNLdItalia)  Рафаел Надал с сложна победа на старта в Рим
Рафаел Надал с сложна победа на старта в Рим

Срещу 108-ия в света
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР