10 души за задържани при специализирана акция на полицията в

...
10 души за задържани при специализирана акция на полицията в
Коментари Харесай

10 души са задържани при акция срещу изборната търговия в Бургаска област

10 души за арестувани при профилирана акция на полицията в Бургаско. За трима от задържаните има съмнения, че търгуват с гласове за идния избор на 2 април. Акцията се организира в няколко общини в региона.

Единият от арестуваните е от бургаския квартал Долно Езерово. Иззет е бележник с имена и персонални данни. Другите задържани са на територията на Поморие. Отново полицията е иззела тетрадки с имена.

В Сунгурларе се ревизира лице, което прави лихварска активност. Има данни, че против опрощаване на задължения се склоняват хора да гласоподават за избрана политическа партия. По данни на полицията, цената на един глас в Бургаско сега е към 50 лв..

" Проверяват се общо 15 сигнала в тази връзка, които са на територията на град Поморие, град Сунгурларе, град Бургас и Камено. Проверяват се и търговски обекти, където вероятно може да има някакви данни за осъществяване на закононарушения. Намерили са сътрудниците на място бележници, в които има персонални данни на лица за предоставяне на заеми и артикули на вересия. Проверява се съпричастността на лицето към този вид закононарушения и всичко обвързвано с това ", изясни комисар Марин Димитров, шеф на " Охранителна полиция и КАТ " – Бургас.

Автор: Давид Сукнаров


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР