10 000 здравни работници в Гърция са отстранени от работа

...
10 000 здравни работници в Гърция са отстранени от работа
Коментари Харесай

10 000 неваксинирани здравни работници в Гърция са отстранени от работа

10 000 здравни служащи в Гърция са отстранени от работа през днешния ден, тъй като не са имунизирани против Covid-19, заяви БНР.

От 1 септември имунизацията работещите в здравната система в южната ни съседка е наложителна. Това провокира поредност от митинги на засегнатите, само че държавното управление в Атина бе изрично, че няма да отстъпи. Медицинските служащи би трябвало да са ваксинирани, с цел да предпазят личното си здраве и пациентите, настоява премиерът Кикиакос Мицотакис.

Медици протестират пред лечебните заведения и тази заран с искане за анулация на наложителното имунизиране. По информация на синдикатите от днес без работа остават 10 000 медицински работни. " В разгара на четвъртата вълна на коронавируса до седмица ще блокира здравната система, има риск за болните ", предизвестяват лекарите. Медици съобщават за подготвеност за стачка във всички държавни лечебни заведения.

От през днешния ден наложително би трябвало да са имунизирани и фармацевтите, както и лекарите на частна процедура. Работодателите им са застрашени са от 50 000 евро санкция и лишаване на лиценза за работа.

Законът за наложително имунизиране на работещите в здравните заведения се ползва от през днешния ден без изключения, оповестяват от здравното министерство.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР