10 000 маски е изпратил на община Земен китайският й

...
10 000 маски е изпратил на община Земен китайският й
Коментари Харесай

Китаец изпрати 10 000 маски на българска община

 10 000 маски е изпратил на община Земен китайският й другар Томи Ли Яджюн, заяви кметът Димитър Сотиров.

" Над 8000 от тях към този момент са раздадени на локалните поданици. Очаква се последната пратка от дарението. Артикулът е сертифициран, с надеждна отбрана ", увери кметът.

Общински чиновници и доброволци раздават маските по домовете на хората, с цел да не се получава скупчване на жители в общината. Заедно с маски, пакети с храна от първа нужда, обезпечени от БЧК, се дават на хората в потребност.

Томи Ли е дълготраен другар на Земен, описа кметът. По думите му той неколкократно е посещавал Земенския манастир и Одранишката Света обител, интересувал се от културните монументи в България.

Китаецът е изпратил послание до приятелите си в община Земен, в което показва поддръжката си в този сложен миг и пожелава здраве на всички. То е оповестено на Facebook страницата на общината, сподели заместник-кметът Даниела Владимирова.

В него той споделя на британски език:

" Поздрав и

Дръж се, Земен!

Дръж се, България!

Много се веселя, че през днешния ден защитните маски от дарението ни към този момент започнаха да се раздават съгласно локални потребности. 

МНОГО ПОЗДРАВИ ОТ КИТАЙСКИТЕ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ПРИЯТЕЛИ И БЪДЕТЕ ЗДРАВИ! "

Община Земен има 2500 непрекъснати поданици. Освен на тях, китайски маски ще бъдат раздадени и на живеещите по сегашен адрес в общината.

Засега в Земен не е регистриран случай на обиден от COVID-19.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР