1 загинал, няколко в неизвестност, след като експлозия на къща в Пенсилвания унищожи 3 къщи и повреди още поне дузина, твърдят служители

...
Най-малко един човек загина, а няколко други са в неизвестност,
Коментари Харесай

Най-малко един човек загина, а няколко други са в неизвестност, след като експлозия унищожи три къщи и повреди още поне дузина в покрайнините на Питсбърг, Пенсилвания, в събота сутринта, съобщиха властите.

Първите респонденти, които се втурнаха към Плъм, квартал в окръг Алегени, пристигнаха, за да намерят хора, заклещени под отломки, и откараха трима души в болница, единият от които в критично състояние, казаха служители на окръг Алегени.

Друг човек, който не е идентифициран, е обявен за мъртъв на място, каза Стив Имбарлина, помощник-началник на службите за спешна помощ на окръг Алегени.

Изглежда, че инцидентът е започнал, когато една къща е избухнала, поглъщайки в пламъци и две съседни къщи, според окръга. Множество други домове са повредени с издухани прозорци.

Екипи от 18 различни противопожарни служби се събраха на мястото, за да потушат пламъците и да пресеят развалините, тъй като „няколко“ души останаха в неизвестност в събота следобед.

Не е ясно какво е предизвикало експлозията. Властите казват, че причината все още се разследва.

Видеоклипът на звънеца на вратата, получен от филиала на CNN WTAE, изглежда показва как един от домовете експлодира в огнена топка, изстрелвайки гъст облак дим и разпръсквайки отломки в района.

Последствията от експлозия в Плъм, Пенсилвания, в събота. Последствията от експлозия в Плъм, Пенсилвания, в събота. WTAE

Последствията от взрива и пожара могат да се видят на въздушни кадри от квартала, които показват три сгради, напълно изгорени до основи, заобиколени от тежки отломки, покрили околните тревни площи и домове. Няколко коли в близост до опожарения район също се виждаха овъглени и димящи.

„Чух това „бум“. Беше толкова силно, че ме събуди. Мислех, че е гръм от бурите снощи“, каза съседът Алексис Типански пред WTAE. „Моята бутилка с вода падна мигновено. треперех. Много ме изплаши.”

До 16:30ч. местно време, районът все още се смяташе за „активна сцена“ и се очакваше първите респонденти да останат там с часове, според окръга. Плъм е на около 15 мили североизточно от Питсбърг.

Газът в района беше спрян, докато аварийните екипи работеха на мястото, съобщиха властите на пресконференция, като добавиха, че множество представители на различни газови компании са на мястото.

Червеният кръст и Армията на спасението помагат на жителите, засегнати от експлозията, съобщиха от окръга.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР