1. За какво изсветляване на бизнеса говори Асен Василев? Кой

...
1. За какво изсветляване на бизнеса говори Асен Василев? Кой
Коментари Харесай

Обвиниха Асен Василев в лъжа, унижиха го публично: За какво изсветляване на бизнеса говориш!?

1. За какво изсветляване на бизнеса приказва Асен Василев? Кой и за какво непрекъснато повтаря, че ресторантьорите са в сивата стопанска система? Ние твърдим, че сме един от секторите, които работят, спазвайки най-вече от разпоредбите в страната. А да не забравяме, че регулацията и условията, на които би трябвало да отговаряш, в областта на ресторантьорството са големи.
2. Асен Василев желае прекъсване на обезпечаването на 4 часа за бранша. Това може да го каже и изиска единствено човек, който си няма безусловно никаква визия за спецификата на бизнеса. Ще дадем единствено един образец – има нощни клубове, които работят 3 дни в седмицата. На какъв брой часа би трябвало да се обезпечават работещите в тях?
3. Асен Василев /цитат/: „ Те сложиха 7-8 оферти на масата “ – Нищо не сме слагали на масата и нищо не сме предложили. Просто, тъй като не сме канени на диалози. Опитаха се, неизвестно за какво, да финтират, че е имало някаква среща с сектора. Само, че нито СЗБ, нито БАЗ са взели участие в каквато и да е било среща с държавното управление.
4. Популизмът по тематиката с Данък добавена стойност, е единствената водеща мощ за настояванията на финансовия министър. Ако не беше по този начин, до момента щеше да ни е поканил на среща, с цел да приказваме, разбираем, преговаряме и да се вземе разумно и заслужено решение. Тях, обаче, ги интересува мнението на обществото, а не какви непоправими вреди би нанесло на туризма повдигането на ставката на 20%.
5. Не единствено, че би трябвало да се резервира 9% Данък добавена стойност, само че и бирата и виното, които до лятото на предходната година също бяха в пакета с по-ниско Данък добавена стойност, неотложно би трябвало да се върнат на по-ниска ставка. Дори и да е единствено за българските бира и вино …
Марин Сотиров
зам. ръководител на СЗБ
/цензурирана версия/, написа уеб сайтът financialtribune.bg.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР