1. По-лесно е да разберете какво се случва в света,

...
1. По-лесно е да разберете какво се случва в света,
Коментари Харесай

Постоянният стремеж към светлината на истината ще ни върне всички у дома

1. По-лесно е да разберете какво се случва в света, когато въображаемо „ заглушите “ разказите на хората за протичащото се и просто погледнете материалните придвижвания на благосъстояние, запаси, оръжия и хора. Така отделяте същинското от операциите и празния роман. Виждате кой взема и натрупа и разбирате кои са същинските агресори в интернационалните спорове.
2. Трите най-пренебрегвани и недооценени аспекта на човешкия опит са съзнанието, степента, до която условните мисловни модели диктуват живота ни, и въздействието на пропагандата.
3. Живеем в цивилизация, която е толкоз необятно потънала в неистини и операции, че единственият метод да имате учредена на истината връзка с действителността е да изоставите всичките си догатки и предпоставки за това какво е истина и да започнете да изследвате всичко през цялото време с нов взор.
4. Феноменът, прочут като духовно прояснение, е действително нещо, което всички ние имаме ресурса да осъзнаем. Фактът, че този капацитет съществува в нашия тип, предвещава далечните последици от това, до което сме способни да реализираме като цивилизация.
5. Всичко е красиво. Да не видиш хубостта в нещо постоянно е неуспех на възприемащия, а не на нещото, което се възприема.
6. Щастието е естествената позиция по дифолт на човешкото схващане. Само посредством егоистични заблуди ние се заблуждаваме в злощастие.
7. Има странни неизползвани капацитети в нашия тип, които нашите философии не засягат, нашите религии не плануват, нашите университетски среди не признават и нашите общи възгледи за света не регистрират.
8. Реалността е недуална. Няма същинско разделяне сред възприемащия и това, което се възприема, или сред който и да е от обектите в сетивното усещане. Всичко е неделимо.
9. Азът е заблуда, поддържана по едно и също време от вкоренени умствени послания и основани на боязън енергийни фиксации. Тази заблуда може да се прозре през осведомителната мъглата пред нея и да бъде преодоляна.
10. Възможно е двама души да продължат да се влюбват от ден на ден и повече един в различен през целия си живот. Достатъчното е и двамата да останат открити и забавни един за различен, да не престават да израстват и да откриват нови елементи от себе си, които да обичат.
11. Чувството за виновност е неефикасно и може безвредно да бъде отстранено напълно. Единствените хора, които могат да се възползват от възприятието за виновност, са социопатите и психопатите измежду нас, които по този начин или другояче в никакъв случай не го изпитват. На притежателите на здрави центрове за емпатия възприятието за виновност не е належащо за обосноваване на положително държание и постоянно се трансформира в инструмент, който манипулаторите употребяват, с цел да ни управляват.
12. Антисоциалното разстройство на личността, по-известно като социопатия и психопатия, е една от най-големите спънки пред човешкото развиване. Сред нас в действителност има създания, които не мислят и не усещат като останалите. Често употребяват неналичието си на емпатия, с цел да се изкачват по стълбите на благосъстоянието и властта. Звучи измислено (и даже звучи като основа на доста расистки системи от вярвания), само че е реалност. Този проблем няма да изчезне, до момента в който нашият тип не стане толкоз прочувствено образован и безсънен, че социопатите и психопатите да не могат да процъфтяват в него или да останат незабелязани.
13. Можете да разпознаете социопати, психопати и други нарцисисти в живота си, като обърнете внимание на това какъв брой сила влагат, с цел да ви убедят да вярвате на истории за другите, за тях самите и изключително за вас. Някой, който постоянно харчи сила, пробвайки се да ви накара да повярвате в отрицателни неща за вас самите, е някой, който би трябвало да махнете от живота си допустимо най-бързо.
14. В нашия свят в действителност има битка сред светлината и тъмнината, въпреки че не наподобява по този начин, както по филмите. Тези, които са на власт, се стремят да запазят пъклените си каузи скрити в мрак, като поддържат държавна загадка, агитация и цензура. Манипулаторите в личния ни живот се стремят да запазят своите операции и злодеяния прилежно скрити по същия метод. Дори в нашата персонална логика на психиката има структури, които се стремят да останат скрити в несъзнаваното. Борбата на човечеството е да извади всичко това на ярко.
15. Искрената лоялност към познаването на истината е пътят към благополучие, здраве и естетика за хората като човеци и за човечеството като колектив. Да знаем какво е истина за нас самите разкрива води до излекуване и прояснение. Постоянният блян към светлината на истината ще ни върне всички вкъщи.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР