1 Открит е преди колелото Най-вероятно. Археолози са открили доказателства

...
1 Открит е преди колелото Най-вероятно. Археолози са открили доказателства
Коментари Харесай

Предоставяме ви 10 любопитни факта за алкохола, които може би не знаете

1 Открит е преди колелото
Най-вероятно. Археолози са разкрили доказателства за това съдейки по части от съд, открити при разкопки в антично китайско село. Според учените по тях има следи от вино, направено от мед. Преди към 9000 години опияняващата напитка е съдържала едвам 10% алкохол. Предполага се, че действието му е намерено инцидентно от античните ловци, които постоянно се налагало да употребяват ферментирали плодове. Хипотезите за откриването на колелото му отреждат надалеч по-късна поява.

2 Текила се прави единствено в Мексико
Имате право да го твърдите. Според локалните регулации, текила е спиртна напитката, която съдържа най-малко 51% екстракт от сока на растението синьо агаве. А то се среща в избрани региони на Мексико. В Южна Африка също вършат опити за произвеждане на текила от сродно на синьото агаве растение. Наричат я обаче „ агава “.

3 Отлежалото вино не постоянно е положително
Особено това се отнася за бялото. Ако не сте отдадени в занаята на сомелиерите, несъмнено смятате, че колкото повече едно вино старее, толкоз по-хубаво става. Това се отнася в множеството случаи обаче за висококачествените червени виновност и за някои шампанизирани. Пък и е въпрос на самостоятелен усет дали усетът им става по-добър с времето.

4 Уискито е транспарантно първоначално
Поне такова излиза след дестилацията. Точно толкоз транспарантно, колкото и домашната ракия на дядо ви. Характерният му цвят се реализира след отлежаване на концентрата в дървени бъчви. Според движимости в занаята, добре затвореното и защитавано на мрачно уиски е съвсем постоянно.

5. Близо 50% от хората с азиатски генезис не могат да разграждат алкохола в организма си. Причината е, че им липсва виновен за това чернодробен ензим, а резултатът е извънредно бързо напиване и бавното изтрезняване.

6. Половината от популацията на света над 15-годишна възраст твърди, че в никакъв случай не е близвало алкохол.

7. В международен мащаб алкохолът убива по един човек на всеки 10 секунди.

8. На човешкия мозък са му нужни единствено 6 минути, с цел да реагира на действието на алкохола.

9. Пиенето на алкохол от чаша с прави стени е по-бавно, в сравнение с от чаша със заоблена форма.

10. Един месец алкохолно самоограничение води до намаление на кръвното налягане, понижаване на риска от чернодробно заболяване или от развиването на диабет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР