1. Отговаряйки на въпросите, които задават вашите деца не забравяйте

...
1. Отговаряйки на въпросите, които задават вашите деца не забравяйте
Коментари Харесай

27 съвета към онези, които се опитват да бъдат добри бащи

1. Отговаряйки на въпросите, които задават вашите деца не забравяйте – всичко, което кажете може да бъде употребявано против вас.

2. Преди сън четете на децата не приказки, а лекции. Така по-бързо ще заспят.

3. Ако сте твърдо уверени, че на детето му е рано да схваща това, за което пита, отговаряте по този начин, че то нищо да не разбере.

4. Ако детето ви пита за нещо, което не знаете, не признавайте, че сте в незнание. Разкажете това, което добре познавате, последователно преминавайки към това, което ви е по-неясно. На детето най-после ще му писне, ще се отегчи и ще излезе да играе.

5. Ако вярвате, че детето единствено знае отговора на въпроса, по този начин и му кажете. Предложете му единствено да отговори и го похвалете за това.

6. Ако след вашия отговор на детски въпрос, наследникът ви почне да заеква или хълца, кажете му, че сте се пошегували.

7. Ако по време на разходка в гората, детето не е задало нито един въпрос, значи то от дълго време се движи на огромно разстояние зад вас.

8. Ако се видите в знамение - изпратете детето при майка му – тя знае всички отговори.

9. Докато готвите детето за житейските компликации, внимавайте да не му откъснете ушите.

10. Ако детето ви се намира отвън зоната на мобилната връзка, това към момента нищо не значи. Тържествено му викнете през прозореца, та да се прибере вкъщи.

11. Ако не можете да измъкнете детето от компютъра, пратете му известие по електронната поща.

12. Ако детето ви изиска второ кексче, купете му цяла торта. Нека му бъде за урок.

13. Ако учителката упреква детето ви в някакви закононарушения, не бързайте да заставате на нейна страна. Помнете – за учениците учителката е като жена ви за вас. Детето часове наред е насила да мълчи и слуша всичко, което тя приказва, отговаряйки на най-трудните въпроси и всякога, в детайли да изяснява, за какво не е пристигнало в точния момент. Съвсем в точния момент не е пристигнало. Урокът е за нея.

14. Не е редно, всякога детето да бъде наказвано по един и същи метод. Следващият път, когато се изплези на гостите ви, не го наказвайте в ъгъла, а го поставете в средата на стаята.

15. Ако сте скрили кибрита от детето си и самичък не можете да го намерите, тъй като сте не запомнили къде е, питайте детето – то с наслада ще ви покаже.

16. Не искайте невъзможни неща от децата. Като начало, пробвайте се сами да доядете кашата му.

17. Никога не се карайте на детето в наличието на други хора. Изчакайте, до момента в който си тръгнат или пък се наведете и му прошепнете на ухото това, което мислите.

18. Изпращайки детето на лагер бъдете подготвени да го посрещнете по-рано, получило срочно избавление за своето безупречно държание.

19. Всяко дете би трябвало да има собствен личен ъгъл, в който да стои – по една или друга причина.

20. Електрическите ключове в дома ви е добре да бъдат ниско ситуирани, с цел да е комфортно на децата да изключват и включват осветлението постоянно, когато сте в банята или тоалетната.

21. Помнете – отлагането на диалога за половите връзки с порасналата ви щерка няма да я защищити от нежелана бременност.

22. Обяснете на детето си, че постоянно би трябвало да се държи непретенциозно и обичайно, с цел да не отгатват същинските му планове.

23. Внимателно обяснете на детето, че всеки който нарушава разпоредбите на уличното придвижване, е задължен преди да излезе от вкъщи си да прегърне родителите си и домашните любимци, тъй като е допустимо да ги вижда за финален път.

24. Ако вашето дете се е родило момиче – утешавайте го. Кажете й, че това напълно не е най-страшното. Могло е да бъде и по-зле – да се роди момче.

25. Имайте поради – в случай че детето ви е безочливо, самонадеяно, съмнява се в себе си от самото начало, безжалостно е, кротко, доверчиво, алчно и безкористно, хитро и гениално – значи то е напълно обикновено.

26. Ако детето ви желае да го обичате такова, каквото е, дано първо иде и се измие.

27. Знайте, че детето е безгрешно, тъй като то към момента не е изяло нито една райска ябълка и не умее да отличава положителното от злото.

Автор ~ Григорий Остер, Еsquire.ru
Снимки ~ Dustin Hoffman and Justin Henry - Kramer vs. Kramer

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР