1. КЗК vs Лукойл: Комисията откри доминацията на руската компания

...
1. КЗК vs Лукойл: Комисията откри доминацията на руската компания
Коментари Харесай

Топ 5 от Капитал: КЗК откри доминацията на Лукойл; Георги Папазки купи Телефонната палата

1. Комисия за защита на конкуренцията vs " Лукойл ": Комисията " откри " превъзходството на съветската компания при складовете и я наказа с рекордна санкция от 200 млн. лева Спящата десетилетия Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) счупи персонален връх - санкции двете сдружения на съветската " Лукойл " в страната с нови съвсем 200 млн. лева единствено седмици откакто откри друго нарушаване на групата за 70 млн. лева Новината би била чудесна - монополистът е открит, осъден и пазарът на горива ще се промени. Но няма. Защото рекордната глоба в този момент е за факт, знаен от над 15 години: " Лукойл " държи голяма част от складовете за горива из страната и по пристанища, има и тръба за на ниска цена превоз до столицата. Това е реалност от приватизацията преди съвсем 25 години и след спомагателна покупка от " Петрол ". и споделя нарушаването да се приключи. Въпросът е по какъв начин, защото искащи да строят нови огромни хранилища за горива няма. Причината - скъпо е, а и дребният ни пазар трайно е доминиран от производителя и търговец " Лукойл ".Активността на Комисия за защита на конкуренцията е учудваща - идва по остарял проблем и след дълги години бранене на компанията. Затова съмнението е, че акцията може да има друга зловредна цел - " Лукойл " да бъде притисната да се продаде и по този начин да се появи нов обичан локален монополист. 2. Местни търговци съумяха за годината война да изнесат за Украйна горива за 1.7 милиарда лева От месеци обаче покупките са слаби и има съперници От война - колкото и цинично да звучи, може и да се печели. Такъв е образецът на българските търговци на горива, които през предходната година съумяха да изнесат към Украйна продукция за рекордните 1.7 милиарда лева Или 15 пъти повече по отношение на мирната 2021 година Пазарният удар, който стана вероятен поради по-ниската цена на съветската суровина и дефицита на дизел в региона, надали ще се повтори и тази година.

1. Комисия за защита на конкуренцията vs " Лукойл ": Комисията " откри " превъзходството на съветската компания при складовете и я наказа с рекордна санкция от 200 млн. лева Спящата десетилетия Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) счупи персонален връх - санкции двете сдружения на съветската " Лукойл " в страната с нови съвсем 200 млн. лева единствено седмици откакто откри друго нарушаване на групата за 70 млн. лева Новината би била чудесна - монополистът е открит, осъден и пазарът на горива ще се промени. Но няма. Защото рекордната глоба в този момент е за факт, знаен от над 15 години: " Лукойл " държи голяма част от складовете за горива из страната и по пристанища, има и тръба за на ниска цена превоз до столицата. Това е реалност от приватизацията преди съвсем 25 години и след спомагателна покупка от " Петрол ". и споделя нарушаването да се приключи. Въпросът е по какъв начин, защото искащи да строят нови огромни хранилища за горива няма. Причината - скъпо е, а и дребният ни пазар трайно е доминиран от производителя и търговец " Лукойл ".

Активността на Комисия за защита на конкуренцията е учудваща - идва по остарял проблем и след дълги години бранене на компанията. Затова съмнението е, че акцията може да има друга зловредна цел - " Лукойл " да бъде притисната да се продаде и по този начин да се появи нов обичан локален монополист. 2. Местни търговци съумяха за годината война да изнесат за Украйна горива за 1.7 милиарда лева От месеци обаче покупките са слаби и има съперници От война - колкото и цинично да звучи, може и да се печели. Такъв е образецът на българските търговци на горива, които през предходната година съумяха да изнесат към Украйна продукция за рекордните 1.7 милиарда лева Или 15 пъти повече по отношение на мирната 2021 година Пазарният удар, който стана вероятен поради по-ниската цена на съветската суровина и дефицита на дизел в региона, надали ще се повтори и тази година.

А повода е, че през последните месеци страната губи този пазар. Данните на Национален статистически институт за експорт на горива за Украйна демонстрират спад за декември и януари. Според информация от пазара този тренд е станал още по-силен през последвалите февруари и март, само че за тези месеци към момента няма публична статистика...

Подробно по тематиката четете в текста 3. Електронното ръководство заби поради прекъсната поръчка и обвинявания в държавен рекет Когато Божидар Божанов стана министър на електронното ръководство и Държавната организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ) се трансформира в министерство, той уточни два целта:. Второто в превод значи всички цифрови регистри да бъдат обединени и да не се постанова всяко настрана звено на страната да желае още веднъж и още веднъж една и съща информация от жителите си. Краткият мандат на Божанов остави и двете задания незавършени, а в този момент служебното държавно управление е поискало преустановяване на контракта за поръчката за построяването на централизиран указател, въпреки да има артикул в тестов режим.
Реклама
Компанията реализатор " Орак инженеринг " твърди, че два пъти е била изнудвана от страната: първо да съобщи правата върху кода си, който е лицензионен артикул и се продава и на други клиенти, а по-късно и да прави спомагателни функционалности отвън контракта, в случай че желае да си получи парите... 4. Бизнесменът от хазарта Георги Папазки купи постройката на Телефонната палата на ул. " Гурко " в центъра на София за 22 млн. лв. Когато преди шест години Васил Божков купува Телефонната палата на ул. " Гурко " в София за 33.9 млн. лв., от сдружението му " Нове холдинг " изясняват, че проектите му са да я трансформира в музей на международно равнище. В него той счита да изложи сбирката си от антики и картини. Сега сбирката към този момент трета година е конфискувана от прокуратурата и бъдещето и е неразбираемо. Божков се укрива в Дубай, като против него са повдигнати голям брой обвинявания.

А Телефонната палата има нов притежател - предприемачът Георги Папазки. За себе си Папазки споделя, че цялостен живот работи в областта на
хазарта и е най-познат през Winbet. Според Търговския указател последната година записва няколко свои компании, посредством които замества присъединяване си като физическо лице в голям брой хазартни компании, в това число и за програмен продукт. През своето " ГПП Глобъл " да вземем за пример държи 40% от " Уин бет онлайн " - сдружение с доходи от 183 млн. лв. за 2021 година Телефонната палата обаче наподобява негов обособен или непряк план. Историята четете в текста 5. Как да спечелим крипто без начален капитал? Вариантите са нови " еърдропи " на токени и безвъзмездни NFT планове През 2020 година Uniswap, най-популярната децентрализирана борса за криптовалути, разпредели гратис по 400 свои UNI токена измежду всеки неин консуматор, който беше употребявал платформата преди 1 септември същата година. Това означаваше по към 1000 $, а през днешния ден тези токени носят над 2500 $ чиста облага, без против нея да е заложено нещо. Начинът на систематизиране е прочут като еърдроп.

Примерът с Uniswap е един от многото, посредством които могат да се вършат пари от криптовалути без начален капитал, различен метод е посредством безвъзмездни NFT. Разбира се, не всичко наподобява толкоз елементарно - отиваш на гише, подаваш поръчка и печелиш. За да се възползва от сходни благоприятни условия, един вложител или евентуален подобен би трябвало да се осведоми непрекъснато, да усъвършенства познанията си от света на токеномиката, както и да построи известна тактика, която да му разреши по-големи облаги. Накратко - главният необходим капитал тук е време за образование и самообладание...
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР