1. Кои са най-важните неща, които научихте в тази кампания?

...
1. Кои са най-важните неща, които научихте в тази кампания?
Коментари Харесай

Георги Самандов: Предстоят трудни решения, които трябва да бъдат взети. Български възход ще работи да има правителство и стабилност за хората 

1. Кои са най-важните неща, които научихте в тази акция? Кои са тези неща, които най-силно тревожат хората в региона?


Откровеният диалог и съответните отговори на поставените въпроси – са двете неща, които определно се отгроявт като наклонност при срещите ми с гласоподавателите. Това улесни акцията ми, тъй като и на предишните избори, и в този момент моят метод е да бъда открит с тях. До скоро и аз бях от другата страна- тази на гласоподавателите. Моите упования към политиците и това, което желаех от тях е неприкритост, без мъгляви отговори и кухи фрази. Това е засегнатост към интелекта на жителите. С други думи не приказвам неща, които самият аз като гласоподавател не бих желал да чуя.


Основните две неща, които се открояват като най-важни за хората в Благоевград са инфлацията и несигурността. Но тези два казуса са водещи и на национално равнище. Всички са обезпокоени до по кое време ще продължат да порастват цените на стоките и услугите и какъв брой още ще се обезценяват парите. Политическата неустойчивост води до неналичието на предвидимост, която пък е повода бизнесът да е внимателен, тъй като не може да планува какви ще са проблемите и рисковете в кратковременен проект. Това кара работодателите да се колебят да подвигат заплати и да вършат вложения. Ефектът от войната в Украйна се отразява косвено върху нашето всекидневие. Например българските аграрни производители стачкуват поради безмитния импорт на земеделска продукция от Украйна. Европейска комисия разисква удължаването на периода на деяние на това облекчение за Украйна с още една година, което обаче удря съществено нашите производители. Предстоят сложни решения, които би трябвало да бъдат взети.


2. Труден ли бе разговорът с локалните хора, с оглед, че това е поредна акция и всички акцентират, че им е омръзнало от избори?


Да, на хората към този момент им омръзна от предизборни акции, тъй като не виждат предпочитание в политиците да създадат поклон към тях като слагат значимите за обществото тематики в центъра на дебата, а вместо това гледат само и единствено тясно партийните си ползи. Затова гласоподавателите са подготвени да те чуят, когато им приказваш свястно и засегнеш проблемите, които ги вълнуват, предлагайки ясни и съответни решения на тези пролеми. „ Български напредък “ е може би единствената партия, която предложи ограничения за понижаване на инфлацията с съответни параметри и механизми по какъв начин да се случи. Ние бяхме първите, които още в предишния парламент настоявахме да спре безразборното разпределяне на обезщетенията за ток за едрия бизнес. Искаме подпомагането да става с ясни критерии, определящи кой има потребност да получава такава държавна помощ. Както знаете предходната година са дадени над 10 милиарда лева за обезщетения. Трима министри не мжаха да ми отговорят какъв е резултата от тези пари за икомиката и семействата. Едно е ясно, че една от аргументите за тази инфлация са въпросните помощи, тъй като бизнесът хем получава обезщетения за тока, хем продължава да подвига цените. 2022 година е рекордна откъм облаги за същия този бизнес и това е очевидно данни на Националния статистически институт, съгласно които депозитите на едрия бизнеса за нараснали до 10 милиарда лв.!
Сега всички партии предизборно взеха да приказват, че тези обезщетения не се раздават оправдано и е небоходимо тяхното преразглеждане, а в Народното събрание предизборно раздадоха на едрия бизнес парите на всички ни, надувайки балона на инфлацията.
Ние считаме, че половината от тези пари би трябвало да бъдат преразпределени сред семействата, дребния и междинния бизнес, които понасят най-тежките удари на рецесията.


3. Какво споделяха хората с Вас и по какъв начин одобряват концепциите и целите на " Български напредък "?


При срещите ми с хората, те споделиха терзанията си по отношение на обезлюдяването на региона и неналичието на вложения. Това са проблеми, чието разрешаване са предпочитани за нашата партия. Предложението ни за създаване на нови индустриални зони в огромните общини и развиването на културния, селския и спа туризъм в региона са основни политики, които биха преборили отрицателните трендове., За благополучие, Благоевградска област има голям капацитет, който е ясно изразен в богатата винарска и земеделска традиция в Петрич и Сандански, незабравим състезателен и стопански капацитет в Благоевград и мощния ски и спа туризъм в Банско, Разлог и Гоце Делчев.


4. Ангажирахте ли се с съответни задължения към гласоподавателите и в случай че е по този начин, какви са те?


На първо място, в никакъв случай да не ги неистина. Второ, да не давам обещание, а да работя за разрешаване на проблемите на региона и привличането на вложения, гарантиращи работни места и непоклатимост на жителите.


5. Хората чакат този път да се конструира парламент. Какво ще направи Политическа партия " Български напредък ", с цел да се случи?


Както и мналия парламент по този начин и в този момент ще продължим да раблотим за сформиране на държавно управление, което обаче да стъпи върху значимите за обществото ни сега цели – преодоляване на инфлацията и сигурността във всичките и измерения, а тя е обществена, здравна, постоянна банкова система, защита на границата. Този кабинет да бъде формиран въз основата на ясни отговорности и задания, които да залегнат в съдружно съглашение.


6. Има ли политическа групировка, с която не бихте взели участие в коалиция и коя?


Предвид всички проблеми, пред които сме изправени тъкмо сега нямаме лукса да си избираме с кого да си приказваме и ского не. Това ще го оставим за едни по-спокойни времена.


Няколко бързи въпроси, с къси отговори:


7. Защо " Български напредък, пред останалите партии?


Защото тъкмо в този миг е належащо в Народното събрание да има политически сили, които да подходят по-мъдро и уравновесено. Държавници, които могат да превъзмогнат персоналното и политическото си его като слагат над тях националния интерес и богатството на обществото. Ние доказахме, че можем. Ситуацията е комплицирана, както във вътрешен, по този начин и в геополитически проект. Можехме като останалите да влезем в комфортна роля на съпротива против едните или другите, само че не го направихме, зашото такава позиция е национално безотговорна Първи настояхме партиите да стартират да си приказват и в началото бяхме подложени на критика, само че в следствие се афишират за оферти от нас разговор.


8. Защо Георги Самандов, пред всички останали претенденти в МИР-1?


Защото за мен политиката не е поле за реализация, а инструмент, с който да подобря качеството на живота на съгражданите ми. Произхождам от региона – пето потомство неврокопчанин. Израснал съм и съм приключил образованието си тук, потвърдил съм качествата си първо в частния бранш, след това в изпълнителната и законодателната власт, а не назад.


9. Първата ви съответна задача, при влизане в идващия парламент?


Да внеса предложение за методика за преразпределяне на енергийните помощи, тъй че парите да стигнат до хората.


10. Вашето обръщение към гласоподавателите от МИР-1?


Вашият глас е вашата мощ! Затова гласувайте с разсъдък!

Предизборна обява! Купуването и продаването на гласове е закононарушение

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР