1. Изберете правилния шампоан. Изберете шампоан според вашия тип коса.

...
1. Изберете правилния шампоан. Изберете шампоан според вашия тип коса.
Коментари Харесай

Как да запазим косата си чиста за по-дълго

1. Изберете верния шампоан. Изберете шампоан съгласно вашия вид коса. Това е значимо, тъй като погрешно подбраният шампоан може да наруши работата на мастните жлези, косата ще се замърси по-бързо и ще наподобява неспретнато, поучава trafficnews.bg.

2. Отмивайте продуктите най-малко една минута. Шампоан, еликсир, маска или други артикули би трябвало да се измиват добре, счита се, че това би трябвало да се прави в продължение на най-малко 1,5-2 минути. Остатъците вършат косата по-тежка и " мръсна ".

3. Използвайте изсъхнал шампоан. Сухият шампоан оказва помощ да удължите чистотата на косата си, осигурете си подобен на разположение, тъй като това е същинско избавление, когато няма време и няма къде да си измиете косата. Шампоанът всмуква себума, правейки косата да наподобява по-свежа и плътна - това е още един плюс на сухия шампоан. Ако сте нанесли изсъхнал шампоан заран и не сте измили косата си вечер, не забравяйте да се отървете от остатъците от шампоана, като вярно разресвате косата си.

4. Внимавайте с топлата вода. Топлата вода предизвика мастните жлези да се удвоят, в следствие косата се замърсява по-бързо и става мръсна. След като измиете главата с топла вода, най-после изплакнете с хладка вода, с цел да заблести косата ви.

5. Не се решете прекомерно постоянно. Смята се, че в случай че се решите по-малко, косата ви ще остане чиста за по-дълго време. Честото разресване задейства работата на някои от мастните жлези, а това от своя страна води до омазняване.

6. Използвайте " верния " гребен. Гребените, направени от естествени материали и с мека козина, не нараняват скалпа и самата коса. Освен това тези гребени отстраняват казуса с наелектризирането на косата.

7. Не използвайте сешоар. Изсушете косата си по натурален метод, горещият въздух на сешоара предизвиква отделянето на себум. Винаги, когато времето не ви притиска, оставяйте косата да изсъхне от самосебе си.

8. Създайте размер. Ако косата е естествено тънка и няма размер в корените, тогава тя ще се замърси по-бързо. Може да ви се стори необичайно, само че средствата за придаване на размер от корена ще ви оказват помощ. В това има смисъл, " повдигнатата " коса образно наподобява по-чиста, а и откакто го извършите, към този момент сте с подготвена прическа.

9. Използвайте аксесоари за коса. Може би сте забелязали, че вързаната коса остава по-чиста за по-дълго време. Разрошената коса като магнит притегля замърсяването извън. Направете висока опашка, кок или плитки.

10. Прилагайте грижи по цялата дължина на косата си. Използвайте артикули като масло, крем, гелове, спрейове и балсами по цялата дължина на косата си, като стартирате на няколко сантиметра от корените.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР