1.Астронавтите Скот и Марк Кели През март 2015 година астронавтът

...
1.Астронавтите Скот и Марк Кели През март 2015 година астронавтът
Коментари Харесай

6 забележителни двойки близнаци

1.Астронавтите Скот и Марк Кели

През март 2015 година астронавтът Скот Кели излетява в космоса, с цел да прекара една година на Международната галактическа станция. Това е най-дългият интервал, прекаран в космоса от американец. По време на задачата неговият брат близнак Марк, който е пенсиониран астронавт, остава на Земята, тъй като двамата мъже са част от изследване. Идеята на опита е да се създадат заключения за това по какъв начин един дълъг интервал от време, прекаран в космоса, ще повлияе на хората. Резултатите от проучването биха могли да се употребяват за бъдещи задачи до Марс. Тъй като Скот и Марк са близнаци, последствията от продължителния интервал, прекаран в космоса, са изследвани посредством сравняване на психическото и физическо положение на двамата.

2. Джак Юфе и Оскар Стор – евреин и нацист

Историята им провокира психолозите, които учат резултата на генетиката и околната среда върху характерите на обособените персони. Това е по този начин, тъй като еднояйчните близнаци Джак Юфе и Оскар Стор са разграничени, когато са едвам на 6 месеца. Джак е отгледан като евреин в Тринидад, а Оскар се реалокира в Германия с майка си, където израства под нацисткия режим и става член на Хитлеровата юноша. Двамата близнаци се събират още веднъж в Германия, когато са на по 21 години, само че не се схващат. 25 години по-късно Джак и Оскар взимат присъединяване в Minnesota Twin Study – изследване върху близнаци, извършено от учените в университета в Минесота. Когато се появяват, двамата виждат, че са се облекли по един и същи метод и доста скоро по-късно стартират да откриват невероятни прилики между тях. Написани са голям брой книги за техния живот, които ни оказват помощ да разберем повече за въздействието на околната среда върху характера на индивида.

3. Майк и Боб Браян – най-успешните играчи на тенис по двойки

Еднояйчните близнаци Майк и Боб Браян са най-успешните играчи на тенис по двойки и от началото на кариерите си са спечелили голям брой награди, в това число златен олимпийски орден. Една от тайните им е, че са „ огледални близнаци “, т.е. Майк употребява дясната си ръка, а Боб лявата, което им разрешава по-добро покритие на корта. Братята печелят първия си шампионат, когато са единствено на 6 години и от този момент са играли по целия свят.

4. Политиците Лех и Ярослав Качински

Полските еднояйчни близнаци Лех и Ярослав Качински получават краткотрайна популярност още през 1962 година, когато вземат участие във кино лентата „ Those Two Who Would Steal the Moon ”, само че не стават известни артисти. През 2005 година Лех е определен за президент на Полша, а брат му Ярослав е министър-председател. През 2010 година, до момента в който Лех към момента е президент, той и няколко от неговите сътрудници политици умират трагично след самолетна злополука в Русия.

5. Криминалните близнаци Крей

Родените през 1933 година Рони и Реджи Крей се издигат от скромния си дом, с цел да управляват огромна част от подземния свят на Лондон. Изпечени от най-ранна възраст, близнаците са изхвърлени от армията и са едни от последните нарушители, арестувани в Лондонската кула. През 60-те години те се насочват към блестящия свят на нощните клубове и завързват другарства със звезди като Франк Синатра и Джуди Гарланд. Зад светлините обаче, те водят лицемерен живот, изпълнен с принуждение и доста скоро попадат в пандиза по обвинявания за осъществяване на няколко жестоки убийства.

6. Чанг и Енг Бункер – най-известните сиамски близнаци

Чанг и Енг Бункер са родени в Тайланд (тогава прочут с името Сиам) през 1811 година и от там идва и термина „ сиамски близнаци “. Те не разрешават на хората и обстановките да ги стопират. През 20-те години близнаците се срещат с британски търговец на име Робърт Хънтър, който ги моли да се причислят към него за турне в Европа и Америка, за което заплаща на майката на момчетата 500 $ (за 30-месечно пътуване). Чанг и Енг незабавно се трансформират в сензация и хората са изумени от метода, по който двамата извършват разнообразни гимнастически извършения. Те прекарват доста години, обикаляйки света и показвайки своите невероятни тела, желаейки да съберат пари, с които да се пенсионират и да закупят ферма. Женят се за сестрите Сара Ан и Аделаида Йейтс и дружно имат общо 21 деца. През 1874 година Чанг умира от пневмония. Енг не знае какво да прави с живота си и тъй като отхвърля препоръчаната му незабавна интервенция за отстраняването на мъртвия близнак, умира няколко часа след него.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР