1,5 милиона британци са преминали към нови енергийни доставчици, след

...
1,5 милиона британци са преминали към нови енергийни доставчици, след
Коментари Харесай

Масови фалити на Острова заради скъпия газ

1,5 милиона британци са минали към нови енергийни снабдители, откакто единствено за две седмици банкрутираха още към 10 компании в сектора. В същото време от Английската централна банка (Bank of England) предизвестиха, че инфлацията може да скочи над 4% до края на годината вследствие на енергийния ценови потрес.

Британското държавно управление продължава да твърди, че потребителите нямат учредения за терзания макар продължаващите банкрути на енергийни компании, предава БНР.

В случай на банкрут на доставчика им енергийният регулатор Ofgem има проекти за пренасочването им към други компании, тъй че доставките на газ и ток няма да бъдат прекратени. Проблемът идва от това, че те евентуално ще заплащат по-високи сметки с новите си снабдители.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Цената на природния газ в Европа сложи следващ връх, пре...

След вчерашния банкрут на Avro Energy и Green техните към 850 000 клиенти ще бъдат трансферирани към други снабдители, множеството от които са с по-високи цени. От Green предизвестиха, че по-големите компании не са застраховани и също могат да бъдат изправени пред съществени проблеми поради рецесията с високите цени на газа.

В момента има таван на цените за потребителите и Ofgem не счита да го трансформира, а това сега погубва по-малките компании, които не могат да надвишат тази цена, с цел да покрият загубите си. Малките компании също така са недоволни от политиката на държавното управление да не предлага избавителни финансови пакети.

Енергийният пазар във Англия бе обиден на процедура още преди последното повишаване на цените на природния газ. От повече от 70 енергийни снабдители в страната през 2018 година сега са останали малко над 30. Експерти предсказват, че до края на годината ще останат единствено 10.

В същото време от British Petroleum (BP) предизвестиха, че краткотрайно ще затворят някои бензиностанции заради. Компанията има към 1200 бензиностанции на Острова.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:



Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР