1.4 милиона души са отложили планирано пътуване или почивка в

...
1.4 милиона души са отложили планирано пътуване или почивка в
Коментари Харесай

1,5 млн. българи планират море, 1 млн. - планина, 300 000 - СПА туризъм, 200 000 - културен туризъм


1.4 милиона души са отсрочили планувано пътешестване или отмора в България в последната година. 1.2 милиона пък са отсрочили проекти за чужбина. Това е равносметката от последните дванадесет месеца у нас, белязани напълно от COVID-19.

Около 1.5 милиона възнамеряват море в България в започващия скоро летен туристически сезон. Родината очевидно се възприема като по-безопасен вид, спрямо чужбина, а и въпросът с рестриктивните мерки към момента крие доста незнайни. Мнозина избират все по-индивидуални форми на туризъм. Ваксинационните паспорти разсънват полярни отзиви.  

Това демонстрират данните от ново изследване от регулярната изследователската стратегия на " Галъп интернешънъл " взаимно с туристическата промишленост. Анкетата е извършена измежду 1000 пълнолетни български жители посредством телефонни изявленията в интервала 18-24 април. Абсолютната оптималната неточност е ±3.1% при 50% дялове.

25% от пълнолетните българи са отсрочили най-малко едно планувано пътешестване или отмора в България в отминаващата към този момент цяла година с COVID-19. Така, става известно, че в действителност към 1.4 милиона са отсрочили пътешестване или отмора в България. А от тях, близо 500 хиляди са тези, които са отсрочили и повече от едно пътешестване или отмора.

Общо 22% от всички пълнолетни българи пък са отсрочили едно или повече от едно планувани пътувания в чужбина. Това се равнява на към 1.2 милиона българи.

Притесненията остават. Близо половината от изобщо планиращите някакво пътешестване или отмора в чужбина в едните месеци, биха го отсрочили, в случай че обстановката не се промени очевидно. Само една трета от планиращите пътешестване в България обаче биха отсрочили. България очевидно се възприема като по-безопасна дестинация. 29% дори настояват, че с COVID-19 са преоткрили страната като положително място за туризъм.

Общо 1.5 милиона българи възнамеряват море през започващия скоро летен туристически сезон. Близо милион пък възнамеряват планина. Над 300 хиляди ще предпочетат спа туризъм. Около 200 хиляди – екскурзии измежду естествени и културни забележителности и така нататък

Като цяло обаче проучването записва към момента намалена по отношение на преди рецесията туристическа интензивност както в страната, по този начин и в чужбина, а също по този начин и изменени стандарти.

Оказва се, да вземем за пример, че поради COVID-19, мнозина към този момент споделят интерес към места за отмора с по-малко хора. 63% настояват, че с идването на ковид са почнали да заобикалят многолюдните места. 34% въпреки всичко не изпитват такива терзания.

73% пък биха предпочели пътешестване за отмора единствено с кола. 26% нямат подобен проблем. В тази обстановка надали единствено Ковид е решителен фактор, само че очевидно е, че по-изолираните форми на туризъм стават и по-предпочитани.

Позитивна вест е, че близо 2.3 милиона българи са виждали реклама на туризма ни. Това е може би първият път, когато в изследователската стратегия се улавя толкоз сериозен дял, което се дължи на засилената интензивност на страната в това отношение. Сред интензивно пътуващите за туризъм този дял е по-висок, а също и позитивните оценки за рекламната акция в интерес на родния туризъм.

Все още българите са разграничени във връзка с концепцията за т,нар. " имунизационни паспорти ” или " зелени документи ": 50% по-скоро са съгласни, 43% обаче са срещу.

Най-добрата вест обаче е, че близо една трета от пълнолетните българи заявяват, че към този момент са изкарали заболяването или са се ваксинирали с две дози. Това значи, че в случай че се осъществя проектът на управляващите за нови над два милиона имунизации до началото на летния сезон, то нормализацията на живота ни сякаш е близко.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР