„1/3 от украинската армия е вече унищожена. ЕС ще излезе

...
„1/3 от украинската армия е вече унищожена. ЕС ще излезе
Коментари Харесай

Кирил Петков: 1/3 от украинската армия е вече унищожена

„ 1/3 от украинската войска е към този момент унищожена. Европейски Съюз ще излезе с общи дейности, включващи съществени ограничения. Днес не престават диалозите, само че сигурно ще обиден съветската стопанска система и значими хора, взели решението за нашествието на Русия”. Това сподели министър председателят в изказване от Брюксел.
„ Беше доста прочувствен диалог, включи се Володимир Зеленски от Украйна и приключи с думите „ Не знам дали ще ви видя още веднъж отново тъй като съм в листа. Едно е да виждаме жертвите, друго е да виждаш някого с въпрос на часове дали ще оцелее”, сподели още българският министър председател.
„ Млади момчета - и от украинска, и от съветска страна, сега умират поради един водач, който седи от другата страна на масата и взима извънредно неверни решения. Руските бойци даже не са знаели, че отиват на боеве - мислели са, че ще вземат участие в учения”, добави Петков.
По думите на премиера никой не си е представял чак толкоз масирана офанзива в Украйна, а позицията на България е била за по-строги ограничения. Лидерите ще работят дружно срещу хибридните офанзиви, които се чакат от страна на Русия.
По думите на Петков гръцката газова връзка оттук насетне не е единствено значима, тя става главен приоритет.
„ Ние би трябвало да сме подготвени и за ответни санкции”, акцентира той.
По думите му никоя от европейските страни не се опасява от мигрантската вълна, която ще пристигна от Украйна към Европа.
„ Това не е бежанската вълна, с която сме привикнали. Това са едни европейци, на които одеве са им взривили летището, това са програмисти, които желаят да има интернет, с цел да работят. И ние, и всички други страни, сме подготвени да посрещнем хората”, сподели още Кирил Петков.
След съвещанието на Съвета, на което бяха обсъждани невиждани наказания за Русия, се оказва, че Путин към момента не е поименно назван в тях. Обсъжданите наказания обаче биха блъснали към 70% от съветската стопанска система, сподели ръководителя на Еврокомисията Урсула Фон дер Лайен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР