1,02 милиона тона свинско месо са произведени миналата година във

...
1,02 милиона тона свинско месо са произведени миналата година във
Коментари Харесай

Великобритания отчита рекордно производство на свинско месо

1,02 милиона тона свинско месо са създадени предходната година във Англия, сочат формалните данни на Острова. Това е най-високото равнище на произвеждане, записано през последните 22 години, а също по този начин е с 4% по-високо от регистрираните размери за 2020 г, проучват специалисти от Съвета за развиване на земеделието и градинарството (AHDB) пред Euromeat.

През 2021 година са заклани 11,1 милиона свине, с 2% повече спрямо миналата година. Само през декември 2021 година са заклани 952 000 свине, колкото и предишния декември. Средното тегло на кланичните трупове обаче е доста по-тежко – 90,9 кг, защото доста свине са били държани в свинефермите доста по-дълго от плануваното, осведомят от AHDB.

„ Всички тези данни демонстрират, че при 90 000 тона през декември производството е с 4% повече в съпоставяне със същия месец преди година, макар същия брой работни дни. Предизвикателствата в бранша остават, като преработвателният потенциал в някои фабрики е понижен в допълнение през последните дни.

Нивото на отсъствия заради последната вълна от ковид стои зад съкращенията в цифрите. В композиция с по-малко работа в кланиците през коледния интервал, тези фактори единствено ще спомогнат да се регистрира по-малко работа и в свинефермите “, разяснява Дънкан Уайът от AHDB.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР