09 Юни ФБР на два пъти успя да подмами престъпниците

...
09 Юни ФБР на два пъти успя да подмами престъпниците
Коментари Харесай

ФБР отбеляза няколко сериозни победи срещу цифровите бандити

09 Юни
ФБР на два пъти съумя да подмами нарушителите да употребяват цифрови услуги, до които към този момент е съумяла да получи достъп. В партньорство със свои сътрудници от Австралия, Федералното бюро за следствия е основало приложение, наречено ANOM, заредило го е авансово на устройства и по-късно е дало тези устройства на някои лековерни " неприятни момчета ", които да траяли да създават своите лъжлив схеми. След това е било въпрос единствено за събиране на доказателствата и изчакване на подобаващото време да нахлуят.

" Днес Австралия е доста по-сигурна страна поради изключителните достижения след интервенция Ironside, съобщи комисарят на Федералната полиция на Австралия AFP Рийс Кершоу. Той акцентира какъв брой унищожително ефикасна е AFP, когато се работи с локални и световни сътрудници, и води битката си с транснационалната проведена престъпност в офшорки.

" ANOM беше авторитетно приложение за криптирана връзка, само че има още по-големи криптирани платформи, които се употребяват от транснационални и съществени проведени нарушители, атакуващи Австралия. Те съвсем несъмнено употребяват тези криптирани платформи, с цел да наводнят Австралия с опиати, оръжия и да подкопаят стопанската система ни, перейки милиарди долари противозаконна облага. "

Ясното умозаключение е, че светът би бил по-добро място, в случай че службите за сигурност могат да шпионират връзките на всички. Европол също би желал това, откакто предходната година изясни последствията от хакването на приложението EncroChat. Европол даже ребрандира Операцията " Троянски щит ".

" Европол координира интернационалната правоприлагаща общественост, обогати осведомителната картина и вкара престъпно разузнаване в настоящи интервенции, ориентирани към проведената престъпност и организациите за трафик на опиати, където и да се намират и все пак решат да споделят ", настоя заместник-изпълнителният шеф на Европол Жан-Филип Лекуфе.

Престъпниците може би не би трябвало да използвата крипто сметки, до които ФБР има достъп с частен ключ. Защото по този начин той, в партньорство с американското министерство на правораздаването, съумя да извлече биткойни за $2,3 милиона, платени като откуп за кибер нарушителите DarkSide след изнудването им с криптовирус на американската комания за комунални услуги Colonial Pipeline.

" Няма място оттатък обсега на ФБР, с цел да се прикрият противозаконни средства, които да ни попречат да постановяваме ограничения върху злонамерени кибер артисти, съобщи заместник-директорът на ФБР Пол Аббате. - Ще продължим да използваме всички наши налични запаси и да използваме нашите вътрешни и интернационалните партньорства, с цел да прекъснем офанзивите с криптовируси и да защитим нашите сътрудници от частния бранш и американската общност. "

Снимка на Clker-Free-Vector-Images от Pixabay
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР